Ресторант като бавачка: Предлага непълнолетни да учат в него онлайн

9175
Ресторант като бавачка: Предлага непълнолетни да учат в него онлайн
Снимка: БГНЕС

След вчерашната заповед на служебния здравен министър Стойчо Кацаров във връзка с въвеждането на зелен сертификат при посещение на определени публични обекти, някои ресторанти намериха специфичен начин, за да задържат своите клиенти, както и да привлекат нови.

Столичният ресторант Lili Pham, например, излезе с предложение към родителите на ученици да поеме ролята на тяхна бавачка докато трае дистанционното обучение. От управата на заведението се обръщат към родителите с оферта непълнолетните ученици, които не се налага да представят зелен сертификат в заведенията, да провеждат онлайн учебните си часове при тях. Ресторантът, според необичайната оферта, се ангажира да нахрани и наблюдава децата, а след това да ги предаде на техните родители, когато те приключат със своите задължения.

МЗ:Стела Кириакиду подкрепи въвеждането на зелен сертификат в България

Еврокомисарят по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду изрази притеснението си относно развиващата с...

Ето и цялата публикация в страницата на ресторанта във Фейсбук:

"Скъпи родители на непълнолетни ученици, обръщаме се към вас с предложение за децата ви, които от утре нямат право да ходят на училище:

Децата нямат нужда от зелен сертификат и могат да се събират в нашия ресторант на малки групи, за да се обучават онлайн, но да продължават да общуват помежду си.

Ние ще ги наблюдаваме, ще ги нахраним и ще ви ги предадем, когато се освободите от вашите задължения!

Имаме добър интернет и много място!"

Зелен сертификат - всичко, което трябва да знаете като обхват и приложение

От 21 октомври в България влезе в сила т. нар. зелен сертификат. Четири варианта на зеления сертификат Зеленият сертификат обхваща че...

ресторант

От коментарите под публикацията става ясно, че предложението е предизвикало възмущение сред част от родителите, които го намират за некоректно и скандално.

Ето какво пише потребител в социалната мрежа: "Груповите събирания на деца са отменени. Спазвайте правилата и не измисляйте “гъвкави” услуги. Така освен на себе си не помагате на никого. Съжалявам, че сте в бранш, който е потърпевш. Ситуацията няма да е вечна, ако всички съдействат. Но не можете за 1 нощ да станете от ресторантьор и педагог. В какво се състои “наблюдението”, което предлагате? Освен всичко горе, децата трябва и да бъдат придружавани от възрастен със зелен сертификат. Не познавам и родител, който да праща детето си на ресторант всеки ден."

Отговорът от профила на ресторанта е повече от язвителен: "Г-жо Делчева, вие, която сте от Бургас и живеете в Цюрих, моля обръщайте се към швейцарските власти, ако искате да предизвикате проверки".

ресторант

РЗИ и полицията тръгват на проверки в заведения за зелен сертификат

Екипи на РЗИ и полицията тръгват на проверки в заведения за зелен сертификат, след като от полунощ влезе в сила изискването за притежав...

Всъщност предложението на въпросния ресторант очевидно влиза в противоречие със заповедта на министъра за зеления сертификат, според която се потвърждава решението да се преустановят посещенията в центровете за подкрепа на личностно развитие, детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?
Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Към края на 2023 г. по сметката на Фонда за безопасност на движението по пътищата би трябвало да има налични повече от 423 млн. лв. Това казват експертите...