Руските спец служби стоят зад протестите?

12790
Руските спец служби стоят зад протестите?

Аз мисля, че не е много трудно човек, който дори да не е симпатизант на теорията за световната конспирация, да види логична връзка между последните събития и провокациите, свързани с атентата срещу Ахмед Доган. Ако атентаторът не беше етнически турчин, представяте ли си какво щеше да се случи. Това каза в “Насреща с Люба Кулезич” по TV7 бившият вътрешен министър Йордан Соколов. “След това – стрелбата срещу Златко Баретата е организирана от много опитни хора, също целящи дестабилизация. Тя се осъществи именно в момент, когато вътрешният министър бе в Брюксел”, допълни Соколов.

“Досието “Буда” също бе пряк компромат – срещу правителството и премиера. Защото, ако един човек, който е вербуван за информатор, а не е станал, при една действаща демократична служба сега, каква аналогия може да се прави със службите преди 1989 г. – една ДС например”, каза още бившият вътрешен министър.

СДВР призовава за мирен протест

Очаква се в днешния мирен протест в София да се включат много хора, в това число и от близките области. В тази връзка Столична дирекция...

“За мен не е случаен и фактът, че от първоначалния справедлив протест срещу високите сметки за тока, хората се обърнаха и започнаха да протестират срещу правителството – с абсолютно неизпълними искания, които само нагнетяват обстановката”, заяви Йордан Соколов, цитиран от БЛИЦ.

“Ако беше предложено програмно правителство, на тези хора щеше да бъде внушено – не ни трябва програмно правителство, искаме нов парламент. Т.е. внушенията към тези хора се менят непрекъснато, според ситуацията. И тези, които “дирижират” протестите, ги тласкат към анархия”, добави той.

“Според мен вече и позицията на ГЕРБ, и на премиера е съвсем ясна - ако те искат да предпазят страната от една още по-тежка икономическа криза, да решат въпроса за АЕЦ “Белене”, каза Йордан Соколов и подчерта, че ако уличните протести обслужват руските геополитически и икономически интереси, зад тях стоят “много опитни хора”.

Прогнозата на Соколов за развитието на създалата в страната обстановка бе лаконична: “Кукловодите ще продължат да се стремят да дестабилизират страната. За съжаление, те намират опора и сред българи и български политици. А как ще си обясним думите на господин Станишев, че ако това правителство на ГЕРБ не подаде оставка, то ще бъде свалено с други средства”?, попита риторично Йордан Соколов.

България днес: улично недоволство и избор за нов патриарх

Патриаршеският избирателен църковен събор ще избере глава на Българската Православна църква. Патриарх ще бъде избран между кандидатурит...

“Хората продължават да не виждат, че руските специални служби стоят зад протестите, трансформирани от икономически към промяна на политическия модел”, заяви Йордан Скоолов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com