С куп оплаквания Ревизоро прехвърли бъдеща водна криза в Бургас и Варна към Бойко Борисов

11561
С куп оплаквания Ревизоро прехвърли бъдеща водна криза в Бургас и Варна към Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

11 месеца пише в графика, че предстоят ограничения. 11 пъти ги предупреждавах, нищо не направихте. Добре, водата стана 45 млн. кубика – и сега, когато трябва да се наложат ограниченията, ама дайте ни още една година. Тук трябваше да са Бургас и Варна. Това заяви разпалено екоминистърът Емил Димитров във връзка със заплахата от воден режим по Черноморието.

Вие, Варна, имате откъде да вземете вода – положете усилия. Те казаха, че са солидарни и за 10 дни си похарчиха водата, хвърли обвинение Димитров. Варна има две възможности – язовир Цонево и Девня. Не са направили нищо, добави той пред БНТ.

Танева: Няма война с екоминистерството, Димитров е много емоционален

Всички мерки за осигуряване на вода се вземат. Всичко ще бъде изпълнено, като беше обявено. По отношение на това, което се иска от земе...

"Каквото и да ви кажат, става дума за пари", продължи той след обвинение как години наред не е направена пречиствателна станция, как преди 2 години „Цонево” вече е било направено да не е резервен, а сега се иска пак да стане такъв. Димитров обвини за ситуацията икономически интереси – да си правят "хотелчета", да си "развиват бизнес".

"Еми то като ме рекетираш или ще спра града, или ми дай от водата от Бургас, давам от водата на Бургас", избухна Димитров. И продължи как имал "един ВиК шеф", който мразел турското малцинство и не им пускал сондажите – 200 сондажи.

Според Димитров, третият „ешелон” саботирал всичко – с уточнението, че първи ешелон са министрите, а втори – зам.-министрите. Не може да си представите, че цялата каскада „Белмекен” работи, за да вкара вода в един частен ВЕЦ язовир 20 години – има кой да ги накара да изведат вода към друго място (до язовир "Пясъчник"), още малко, продължи екоминистърът, визирайки явно премиера Бойко Борисов с думите "като дойде да открие". "Когато видиш, че не се справят, ела при мен", продължи Ревизоро, визирайки по име министър-председателя. И уточни, че за язовир "Пясъчник" трябва една помпа да се оправи.

Другата седмица Димитров ще уведоми Борисов, според думите на екоминистъра. Той не пропусна да каже как други министри поели ангажименти на среща с премиера да се направят сондажи за вода, а нямало сондажи – след въпрос дали трябва да се уволняват хора, например ръководителя на ВиК Варна.

Управляващите не позволиха изслушване на Борисов за водната криза

Депутатите отхвърлиха искането на БСП за изслушване на министър-председателя за заплаха от предстояща водна криза, за каквато предупред...

"Аз им казах – ще стане като това с Перник", настоя Димитров, според който ако не бъде направен водопровод от "7 километра в полето" вече месеци наред и че за изборите ще има водна криза в Бургас. "Имаме вода, но не я управляваме добре”, каза още екоминистърът. "Вода ще има тази година, но ще стане с голям зор", заяви Ревизоро, който се уморил "да се бори с партийни величия", като в следващото изречение посочи кметовете на Бургас и Варна (Димитър Николов и Иван Портних).

Природен парк "Витоша"

Ако зависи от мен, ще искам нов устройствен план за Витоша, в който да може старата инфраструктура да се промени. Днес ще има среща при кмета Йорданка Фандъкова - моето мнение е, че лифтът трябва да се смени. Време е Витоша да стане по-достъпна, но не да я унищожим, коментира Димитров по друг отдавна наболял въпрос.

Още: Колко е широк гърбът на Ревизоро?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com