Седмицата в абсурди (2 - 6 юли)

6146
Седмицата в абсурди (2 - 6 юли)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 2 юли

1000 ЯЗОВИРА ЩЕ СЕ РЕМОНТИРАТ ОТ ДЪРЖАВАТА, ОЩЕ НЕ Е ЯСНО КОЛКО ЩЕ СТРУВА ТОВА

Към 1000 такива язовири ще имат нужда от ремонт, сочи доклад на ДАМТН, тъй като през годините не им е обръщано внимание. На въпрос колко ще струва това, Кирил Войнов отговори, че не може да каже, но че ще има специално държавно предприятие, което ще се занимава с това. Правела се класификация за язовирите за спешен ремонт, но зам.-председателят на ДАМТН не можа да каже кой язовир най-спешно се нуждаел от поправки.

Коментар на Actualno.com: Е че защо да се знае колко ще струва, нали ще са държавни т.е. не негови пари.

ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР: ПРЕДИ ДЕСЕТИНА ГОДИНИ ИМАШЕ ПОВЕЧЕ БЯГСТВА

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че преди 10-15 години имало в пъти повече бягства от затворите, отколкото сега.

Коментар на Actualno.com: Позитивното мислене, че винаги може и по-зле да е, крепи държавата усилено.

МВР НЕ ДАВА СПРАВКА ЗА КОЛИТЕ В СОФИЯ, ЗАЩОТО ЩЕ МУ СЕ СРИНАТ СЪРВЪРИТЕ

За изготвяне на автоматизирани справки по посочените от заявителя критерии към настоящия момент няма разработено програмно осигуряване, като дори да бъде разработен и изпълнен такъв специализиран софтуер, това би довело до допълнително натоварване на сървърите, съхраняващи съответната информация, заявяват от МВР.

Коментар на Actualno.com: МВР затова и не бори престъпността например - защото ще се срине цялото.

СТОТИЦИ БЪЛГАРИ ХАРЧИЛИ КАТО ЗА СВЕТОВНО, А НЕ ДЕКЛАРИРАЛИ НИКАКВИ ДОХОДИ

Около 300 души ще бъдат проверени от НАП – заради несъответствие в декларирани доходи за 2016 година и същевременно направени покупки на доста висока стойност. Това потвърди говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Коментар на Actualno.com: У нас живеят хора с паранормални способности - харчат милиони, които нямат. Паранормални са и отговорните институции, които не ги забелязват с години.

Вторник, 3 юли

СТОЯНОВА С УНИКАЛНО ОБЯСНЕНИЕ ЗА БЕЗДИМНИТЕ ЦИГАРИ - БЮДЖЕТЪТ ГУБЕЛ, КОЙ МОЖЕЛО ДА КАЖЕ ДАЛИ НЕ СА ВРЕДНИ

Вдигането на акциза на т.нар. бездимни цигари (по технологията IQOS на Philip Morris) се прави "в името на приходите в бюджета". Така депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова обоснова искането си за промяна на Закона за акцизите и данъчните складове. Пазарът на бездимни цигари пък се увеличил до стряскащите по думите на Стоянова 1,6% от общия пазар, а загубата за бюджета не била приемлива, когато непрекъснато сме говорели за недофинансиране на здравеопазване, образование, сектор "Сигурност".

Коментар на Actualno.com: Бюджетът също така губи и от неналожени глоби за пушене на закрито, но властта не изглежда да се е трогнала особено от този факт.

ЯСНИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ КЛАСИРАНЕТО СЛЕД 7 КЛАС, ИМАЛО ОБАЧЕ БЪГ

Резултатите от първото класиране за места в гимназиите след 7 клас излязоха, но скоро след това бяха свалени заради техническа грешка. Часове по-късно бяха качени за втори път.

Коментар на Actualno.com: МОН не се слави с особена техническа безупречност, затова гафовете вече не изненадват никой.

ДУПНИШКИ ПОЛИЦАИ ОТКРИЛИ 1 СТРЪК КОНОП В ЧАСТЕН ИМОТ, ЗАПОЧНА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО

Служители на РУ Дупница са открили и изкоренили от частен имот в с. Самораново 1 стрък коноп. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Коментар на Actualno.com: Каква самоотверженост на родната полиция! Ресурси, хора, обиски... Подмолният 1 СТРЪК коноп не е успял да се укрие от бдителната полиция и сега наказанието за "виновника" ще бъде сурово.

Сряда, 4 юли

СЛЕД ГАФА С КЛАСИРАНЕТО ЗА ГИМНАЗИИТЕ В СОФИЯ - ОЩЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ЗАЩО СТАНА ТАКА

Бившият заместник-министър на образованието и науката и настоящ началник на Столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева коментира гафа с класирането след 7 клас. От нейните думи и от думите на нейни колеги стана ясно, че все още не се знае защо се стигна до грешката.

Коментар на Actualno.com: Знанието само обременява!

МЪЖ ОТ СИМЕОНОВГРАД СЕ СКАРА С ЖЕНА СИ, САМОЗАПАЛИ СЕ ОТ ЯД

29-годишен мъж се запали в Симеоновград. Причината е битов скандал - скарал се с жена си, която не го пуснала в дома им.

Коментар на Actualno.com: А после казват, че жените правели драми...

ПРЕВОЗВАЧИТЕ МАСОВО СЕ ОБЪРКАЛИ - ВМЕСТО ЗА АВТОМОБИЛНАТА КАМАРА, РАЗБРАЛИ, ЧЕ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ПАКЕТА "МОБИЛНОСТ"

Превозвачи от Враца протестират срещу пакет „Мобилност“. Това каза Красимир Николов от фирма „Спътник 96“. Днес автомобилни и автобусни превозвачи излязоха на протест в няколко града на страната, настоявайки за приемане на Закона за българската автомобилна камара. Много от участниците в днешния протест обаче явно нямат представа за какво всъщност са се събрали.

Коментар на Actualno.com: Много странно... На организираните протести у нас обикновено никога не присъстват хора, които не знаят за какво се протестира.

Четвъртък, 5 юли

СЕЛО БЛОКИРА Е-79 ЗАРАДИ ПРОБЛЕМИ С ТОКА

Протест със затваряне на международен път Е-79 се готвеше на 5 юли - при разклона за село Врачеш. Блокадата ще е за половин час и се организира от жители на село Врачеш. Причината – постоянното прекъсване на тока в населеното място.

Коментар на Actualno.com: От ЧЕЗ обаче им казаха, че има прекъсвания, защото крадат много ток - 30 случая за юни! Сега кой ли е Лъжливото овчарче ...

МВР МИНИСТЪРЪТ ПАК БЛЕСТИ - ПРЕСТЪПНИЦИ НАРОЧНО УЯЗВИЛИ ПОЛИЦИЯТА НА ПРАЗНИКА Й

"Сякаш стана традиция на връх празника (бел. ред. - днес МВР празнува 139-тия си рожден ден) да се взривяват банкомати. Имам чувството, че е знак – но забележете, дори парите не са взели. Или са некомпетентни и по-добре да си останат такива". Така коментира вътрешният министър Валентин Радев случаят от рано тази сутрин, когато беше подаден сигнал за взривен банкомат в "Люлин".

Коментар на Actualno.com: Отдавна единствената цел на престъпниците е да сриват реномето на полицията. Те не крадат, убиват и бягат от затвори, защото могат и са решили, а просто напук - за да тормозят МВР.

СТОЛИЧНА ОБЩИНА РЕШИ ДА МИЕ ЦЕНТЪРА В РАБОТЕН ДЕН И ПРЕДИЗВИКА ЗАДРЪСТВАНИЯ

Столична община реши да мие улиците в центъра в работен ден и създаде задръствания и ядове на шофьорите.

Коментар на Actualno.com: При санитарно-ремонтните дейности обикновено водещо е удобството на Столична община, не на гражданите.

ПРОТЕСТЪТ НА БОСИЯ ЕСКАЛИРА - ПОЛИЦИЯТА НЕ ГО ПУСКА ПРИ ДЕПУТАТИТЕ

Протестът на Николай Колев Босия ескалира. След като в подкрепа на общественикът, който гладува вече близо 4 седмици, бе организиран протест вчера и десетки се събраха пред институциите въпреки дъжда, днес екшънът пред Народното събрание продължи. Към Босия се присъедини мъж, който носи дървен кръст, на който пише думите "Истина" и "Отговорност", а полицейския кордон около парламента последователно отблъскваше и двамата, докато се опитваха да се доберат до депутатите.

"Предлагам на Цвета Караянчева да излезе на задния вход и да направи един стриптийз. Гарантирам, че на осмата минута тичешком ще пресека сръбската граница и ще стана моментално импотентен. Приканвам я да направи един стриптийз и тогава ще прекратя гладната си стачка", заяви на мегафона Босия. Около него се събраха десетки хора, които скандираха "Убийци" към полицията, която охраняваше Босия.

Коментар на Actualno.com: Едно несъгласие - няма да бягаме, щом ще е голо - бой! Другото не го щем, но пък можем да поканим и други да се присъединят.

УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ СЕ РАЗБРА ДА ПРЕРАБОТИ ВДИГАНЕТО НА АКЦИЗА ЗА ЕЛЕКТРОННИТЕ ЦИГАРИ

Партиите от управляващото мнозинство постигнаха съгласие относно акциза за бездимните тютюневи продукти (IQOS, по технология на Philip Morris), а законопроектът няма да бъде оттеглен. Председателят на групата на "Обединени патриоти" Волен Сидеров коментира, че повишаването на акциза ще е факт, защото това не е стока от първа необходимост и ще бъде изчислено от финансовите специалисти, но ще бъде комбинирано с това част от парите от него да отидат в помощ на хората с увреждания.

Коментар на Actualno.com: Леле - а ако вземем и от акциза на продуктите на Пеевски ... "ако" е велика дума, но смърди!

Петък, 6 юли

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ПОДХВАНА И СОФИЙСКИ ЗАВЕДЕНИЯ ЗАРАДИ ШУМ (СНИМКИ)

След като Валери Симеонов се прочу с акцията си „Шум” специално в Слънчев бряг, сега вицепремиерът подхвана и заведения в София. Симеонов се похвали с поредната серия от акция „Шум” в профила си във Facebook. И посочи поименно откъде е минал и какво е направил.

Коментар на Actualno.com: Симеонов е вицепремиер, обаче не му стига заплатата - заработва и като инспектор

РАДИАЦИЯ НА ПЛАЖ КРАЙ ЧЕРНОМОРЕЦ, ТУРИСТИТЕ ПОЧИВАТ СВОБОДНО

Здравните власти издадоха ново предупреждение за опасни нива на радиация в залива Вромос край Черноморец – в отделни участъци до 50 пъти над нормата. Достъпът до плажа обаче не е забранен, рискът за ползването му е отговорност на плажуващите.

Коментар на Actualno.com: Българската държава уважава правото на личен избор - може пък някой да иска нарочно да бъде облъчен от радиация, откъде накъде властите ще го спират?!

АСЕНОВГРАДЧАНИ СИ НАРИСУВАХА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА САМИ

Асеновградчани сами си създадоха пешеходна пътека пред блока, в който живеят. Те са си обозначили зебра в бяло и червено. Хората от квартала казват, че многократно са подавали жалби до Община Асеновград за обозначаване на оживеното, но необезопасено място на улица „Речна“ в града. Вече два месеца те чакат отговор от общинското ръководство.

Коментар на Actualno.com: Така е - Неволята ...

РАДЕВ ЩЕ Е В АНКАРА ЗА ВСТЪПВАНЕТО В ДЛЪЖНОСТ НА ЕРДОГАН

Българският държавен глава Румен Радев ще присъства на официалното встъпване в длъжност на Реджеп Тайип Ердоган като президент на Турция след преизбирането му на предсрочните избори на 24 юни 2018 година. От държавните глави, които са потвърдили, че ще присъстват, се посочва президентът на България Румен Радев, президентите на Македония, Босна и Херцеговина, Грузия, Украйна, Венецуела, Пакистан, Казахстан, Киргизистан и др.

Коментар на Actualno.com: Чудна работа - защо няма заявени гости от други страни-членки на ЕС? Радев явно иска да е конкуренция на Борисов във всичко!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com