Вътрешният министър: Преди десетина години имаше повече бягства

1499
Вътрешният министър: Преди десетина години имаше повече бягства
Снимка: БГНЕС

Стремим се, всеки ден ставаме по-добри. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев, според когото "правим по-добри неща".

Вътрешният министър подчерта, че правел анализи на база по-дългосрочен период, за 10 години назад. Би трябвало експертите да отчитат това, беше тезата му. Пред Нова телевизия той извади и статистика как преди 10-15 години имало в пъти повече бягства от затворите, отколкото сега. Така било и по отношение на убийствата, посочи нова статистика Радев, който заяви, че Литва, Латвия, Белгия, Албания, Косово били пред нас. Ние ги хващаме, продължаваме да ги търсим, няма спиране – въпросът е да знаят, че рано или късно ще бъдат хванати и наказани, обобщи министърът какво се случва в сектора му.

Валентин Радев: Провалът на вота на недоверие беше предизвестен

Резултатът от вота на недоверие беше очакван, тъй като това е въпрос на числа, но това, което беше неочакваното е, че не успяхме да сти...

Радев даде друг пример за работата си – как нещата с телефон 112 се подобрявали. Винаги ще има проблеми, но правим и хубави неща, е тезата му.

Всички в крайна сметка стигаме до "сигурността". Мен ако ме питате, БСП хващаше някакви отделни случаи и около тях правеха тенденции – мисля, че не е правилно, трябва да се правят анализи и да се следят тенденциите. Като погледнем тенденциите, мисля, че се справяме добре – нямам предвид себе си, а правителството, уточни Радев. Той беше категоричен – в мотивите на червените имало много грешки, например за състава в МВР. Там назначени били 1700 души, напуснали малко над 600, значи останали над 1000 назначени. Освен това, БСП не броило правилно и защото имало хора на обучения, които не били включени в сметката на социалистите. Не може всички щатове да бъдат покрити, обясни Валентин Радев, според когото не било здравословно за системата това да се случва, а и нямало достатъчно пари.

Вътрешният министър призна и, че кметовете искали да има повече полиция по населени места, но МВР имало ограничен бюджет – гласувани били 1,2 млрд. лева за тази година. Освободихме директора на Областна дирекция заради Ботевград – защото не е имало достатъчно полиция. Сега правим ново райониране, има нов директор, уточни Радев.

За финал вътрешният министър коментира информацията, че 114 издирвани от Интерпол са получили български паспорти. Щяло да има проверка, по думите на Радев, който не пропусне да каже, че от 2013 до 2018 година имало 143 сигнала за хора, издирвани от Интерпол, на които било отказано гражданство

Джамбазки видя проблеми в МВР, но не и основание властта да си ходи

Полицаите трябва да използват всички предвидени от закона мерки – палки, водни струи, гумени куршуми. Това заяви евродепутатът Ан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика