Седмицата в абсурди (4 - 8 юни)

5766
Седмицата в абсурди (4 - 8 юни)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 4 юни

ИНЦИДЕНТ С КОН ДОВЕДЕ ДО МАСОВ БОЙ В СОФИЯ

Инцидент с кон и счупена каруца в София завърши с масов бой на бул. "Владимир Вазов".

Коментар на Actualno.com: Нито едно нещо в горното изречение не е нормално за една европейска столица в XXI век. За XI век - може.

БАРЕКОВ СЕ ЗАВРЪЩА В ЕФИР С ПУБЛИЦИСТИЧНО ПРЕДАВАНЕ

Европейският депутат и дългогодишен журналист Николай Бареков се завръща в телевизионния ефир на Евроком на 16 юни, съобщиха от телевизията.

Коментар на Actualno.com: А как блажено се бяхме заблудили, че сме се отървали...

СЪДБАТА НА КРАВАТА ПЕНКА СЕ РЕШАВА ДО ДНИ, ХИЛЯДИ СЕ ПОДПИСАХА В ПЕТИЦИЯ ЗА СПАСЯВАНЕТО Й

Съдбата на кравата Пенка, която необезпокоявана премина българо-сръбската граница, а след това прекара две седмици в западната ни съседка, ще се реши до края на седмицата. До казуса с кравата беглец се стигна, след като стана ясно, че тъй като тя е пребивавала дълго време извън Европейския съюз, според регламентите на Общността тя трябва да бъде умъртвена. Близо 10 000 души са се подписали под международната петиция "Save Penka The Pregnant Bulgarian Cоw".

Коментар на Actualno.com: Съдбата на Пенка трогна цяла Европа, длъжни сме да я спасим. Току виж и някой чиновник го отнесъл най-после!

Вторник, 5 юни

АНГЕЛКОВА ПАК СРЕЩУ СИМЕОНОВ, НЯМАЛО НЕРЕДНОСТИ С ОБЕКТИ НА СЛЪНЧАКА

Абсолютно всички обекти, които са разположени на южния плаж в Слънчев бряг, са в одобрената от мен схема и те са там от повече от 10 години. Това заяви министърът на туризма Никоина Ангелкова, която с тези думи опонира на вицепремиера Валери Симеонов, който обеща основните заведения на плажа да бъдат съборени.

Коментар на Actualno.com: Да се повеселят на Слънчака и може и да уеднаквят позиции и пози. Или пък да слънчасат.

СИМЕОНОВ С НОВА АТАКА - АНГЕЛКОВА ПОДГОТВЯЛА ПРОДАЖБА НА 20 ДКА ПЛАЖ

Отговорът на вицепремиера Валери Симеонов към министърката на туризма Николина Ангелкова не закъсня, след като тя оспори версията, че дискотеки в Слънчев бряг са незаконни и трябва да бъдат премахнати. Според вицепремиера министърката на туризма е поискала писмено от регионалното министерство 20 дка плаж - изключителна държавна собственост - да бъдат прекатегоризирани като частна държавна собственост.

Коментар на Actualno.com: 657-и епизод от сагата ...

ВЕДОМСТВОТО НА АНГЕЛКОВА ОТГОВОРИ НА СИМЕОНОВ: НЕ ПРОДАВАМЕ ПЛАЖОВЕ

Министерството на туризма (МТ) не продава плажове, а ги управлява и за да го прави, е поискало актуализация на кадастралните карти. Това заявяват от ведомството на Николина Ангелкова по повод твърденията на Симеонов.

Коментар на Actualno.com: 658-и епизод от сагата...

Б.Б. И Ц.Ц. - ИНИЦИАЛИ НА ХОРА, ЗАПИСАНИ В СРС-ТАТА СРЕЩУ ИВАНЧЕВА

Познати инициали Б.Б. и Ц.Ц. се появиха в най-шумното дело за корупция, което е на дневен ред в България - това срещу кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Коментар на Actualno.com: Какви мистериозни инициали...

ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЪБИРА С ИНФОРМАЦИОННИ ТАБЕЛИ ПЛАСТМАСИТЕ ПО ПЛАЖОВЕТЕ

Ще се опитаме с информационни табели да събираме пластмасите по плажовете. На базата на опита, който ще натрупаме, наесен ще търсим законодателно решение. Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Коментар на Actualno.com: Предвиждаме тази изключителна мярка да има огромен ефект.

Сряда, 6 юни

В НАВОДНЕНО ВЪВ ВАРНА УЧИЛИЩЕ - ДЕЦАТА СИ МОКРЯТ КРАКАТА, ЗАЩОТО СА ДЕЦА

След клип, на който се вижда как ученици газят в наводнена класна стая в училище "Найден Геров" във Варна, директорката Мария Нестерова коментира, че децата били емоционални и искали да си мокрят краката, тъй като това били деца от 5 до 7 клас.

Коментар на Actualno.com: Децата са си деца, природата си е природа, само протеклото и наводнило се училище не е виновно за нищо.

МВР: ОТ ОКОЛО МЕСЕЦ ВЛАДИМИР ПЕЛОВ Е БИЛ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БОТЕВГРАД

От МВР съобщиха, че застреляният избягал затворник Владимир Пелов е бил в родния си Ботевград цял месец, но не бил заловен, тъй като си пуснал брада и ходел с шапка.

Коментар на Actualno.com: Наглостта на престъпниците няма граници. Разхождат се в родните си градове, дегизират се и затрудняват полицията.

Четвъртък, 7 юни

ЗАСТРЕЛЯНИЯТ ПЕЛОВ СЕ УКРИВАЛ ЗАЕДНО С ДРУГИЯ ИЗБЯГАЛ ЗАТВОРНИК РАДОСЛАВ КОЛЕВ

Избягалите в началото на април от Софийския затвор Радослав Колев и Владимир Пелов са се укривали в един и същ апартамент в Ботевград 40 дни, малко преди Пелов да нападне Марио Панчев-Дебелия в центъра на града и да намери смъртта си.

Коментар на Actualno.com: Тоест, престъпниците са толкова респектирани от полицията, че нито са се разделили, нито са избягали в чужбина, както се твърдеше. Заедно си живяли в центъра на Ботевград, но разбираемо, щом са били с бради, няма как да ги засекат.

РЕШЕНО: ПАК ЗАПОЧВАМЕ АЕЦ "БЕЛЕНЕ", РАЙОНЪТ БИЛ НЕ ПО-СЕИЗМИЧЕН ОТ ЯПОНИЯ

Проектът АЕЦ "Белене" отново е на дневен ред, след като Народното събрание официално вдигна мораториума, наложен през 2012 година. Бившият директор на АЕЦ "Козлодуй" и депутат от ГЕРБ Валентин Николов защити по уникален начин продължаването на проекта с думите, че районът на Белене е сеизмичен, но не по-сеизмичен от Япония и имаме технически изправен проект в една сеизмична зона.

Коментар на Actualno.com: Уникален пример. Такива случаи като АЕЦ "Фукушима" и земетресението в Япония явно не са важни и могат да се пренебрегнат.

Петък, 8 юни

СОФИЯ ОТНОВО ПРОМЕНЯ ПРИЕМА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ

След недоволството на родители от недостига на места в детските ясли и градини в София зам.-кметът Тодор Чобанов предлага нови промени в наредбата за приема. Тя беше променена само преди 4 месеца, но доведе до намаление на местата за прием в много заведения. Сега се очертава следващият прием догодина отново да е с промени.

Коментар на Actualno.com: Точно така - промени всяка година, че иначе родителите се отпускат и животът им става безинтересен.

БОРИСОВ "ЗАБРАВИ" ДА КОМЕНТИРА БЪДЕЩО ОРЯЗВАНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕ ЗАРАДИ БЕЗЗАКОНИЕ

Учудващо или не, но премиерът Бойко Борисов на практика не каза нищо по същество относно бъдещето на кохезионната политика на ЕС (от 2021 до 2027 година) - при това на специализирано за целта събитие от календара на Българското председателство на ЕС.

Коментар на Actualno.com: Борисов е прекалено голям, за да бъде ограничаван от основната тема на което и да е събитие. Той си живее в собствена Вселена и говори каквото е решил, без значение за какво е поканен.

ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР: НА КОСЪМ БЯХМЕ ДА ХВАНЕМ ПЕЛОВ

Вътрешният министър Валентин Радев заяви пред журналисти, че МВР е било на косъм да хване избягалия престъпник Владимир Пелов в Ботевград, но ги изпреварили, предаде БНР. Той определи убийството на Пелов като малшанс.

Коментар на Actualno.com: Леле, какъв ли шанс е точно този да ни е вътрешен министър. Сигурно е много вътрешен шанс ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Коментар №1 на седмицата: Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com