СФСМВР иска по-високи заплати за всички в МВР, но може повишението да е различно

6810
СФСМВР иска по-високи заплати за всички в МВР, но може повишението да е различно
Снимка: БГНЕС

Настояването ни не е само за увеличение на заплатите на полицаите и пожарникарите. Става въпрос и за колеги от логистиката, които вземат почти минимална стартова заплата – само с 40-50 лева повече. Това са операторки, чистачки – полезни за нас хора, без които МВР не може да съществува, заяви зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов. Според него реалистично заплатите могат да се вдигнат 15-20%, но полицейските синдикати допускат диференциация на увеличението т.е. различно увеличение за различните служители в МВР.

По думите на Кузманов стартовата заплата е не повече от 660 лева, а на десетата година може би ще достигне 800 лева. Много опасно минималната заплата доближава стартовата в МВР и това се отразява на качеството на кадрите, подчерта зам.-председателят на СФСМВР.

Българското председателство може да мине под знака на полицейски протести

Има реална опасност българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 да мине под знака на полицейски протести. Това заяви...

Очаквайте нещо като случилото се през 2015 година, предупреди Кузманов относно мащаба на готвения протест. Припомняме, че тогава служителите на МВР протестираха масово заради намеренията за реформа с орязване на обезщетения при пенсиониране, включително и за стаж, както и намаляване на годишния отпуск - по идея на тогавашния (бел. ред. - и сегашен) финансов министър Владислав Горанов. Имаме нисък праг на търпимост заради провокации на политическото ръководство на МВР, каза още Кузманов пред Нова телевизия.

По думите на зам.-председателя на СФСМВР има изключително непоследователна позиция на МВР относно казуса със заплатите. Не е наш проблем, но вътрешната комуникация в МВР се пропука, добави той, като обяви, че полицейските синдикати са пратили писмо до вътрешния министър Валентин Радев още на 12 юни. Нормално е г-н Радев да говори с финансовия министър Владислав Горанов, но не е нормално да имаме една 40 минутна среща с г-н Радев и после 50 дни да нямаме никакъв отговор, счита Кузманов. По времето, когато беше най-големият бежански натиск, имаше удръжки от възнагражденията на колеги, положили извънреден труд. Осъдили сме за милиони МВР, посочи Кузманов.

Относно важността на финансирането на образованието например, зам.-председателят на СФСМВР обяви, че полицаите искат там също да има повече пари, защото качественото образование създава и качествени кадри за МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com