Шофьорските изпити вече не се купували

16451
Шофьорските изпити вече не се купували
Снимка: БГНЕС

Арестувания инструктор в момента продължава да упражнява тази дейност, същото се отнася и за другите участници в репортажа относно корупцията при шофьорските изпити. Това каза в сутрешния блок на БТВ председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев.

Нещата в държавата ни се случват така, че на подобни уволнени служители се позволява да се явяват след време на конкурси за заемане на високи длъжности, каза той, визирайки, че бившият директор на регионална дирекция „Автомобилна администрация" в столицата Димитър Чолаков, който преди време е бил отстранен от длъжност, сега отново кандидатства за ръководен пост.

Със сизифовски усилия наложихме да има записи на практическите изпити за шофьори. Но ние, като граждани, все още не можем да гледаме тези записи от изпитите. Те могат да бъдат гледани само от служителите на Автомобилна администрация и тези записи всъщност са за тях.

Ако някой има възражения против проведения изпит, може да подаде жалба и комисия от автомобилната администрация преглежда записа, за да види има ли нарушения. Това обаче обезсмисля в голяма степен смисъла от видеонаблюдението, смята Георгиев.

Нямам възражения срещу лицето Димитър Чолаков, а срещу наложените нормативи и тенденции по негово време. Никой не смееше да се прибере с протокол за изкарали повече от половината явили се на изпити. Този норматив беше наложен първо, за да се покаже колко са стриктни изпитващите на практическите шофьорски изпити, а и за да се подчертае, че колкото и добре да си подготвен за изпита, може и да не го изкараш, ако не намериш други, странични начини, за да го изкараш, заяви Георгиев.

В момента изпити не се купуват, говоря за теоретичната част. В практическата част може да има все още известни проблеми и да има купуване на изпити, но това вече са единични случаи, заяви Красимир Георгиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com