Ще препитват кандидат-шофьорите в шумозаглушени зали с видеонаблюдение

515
Ще препитват кандидат-шофьорите в шумозаглушени зали с видеонаблюдение
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Теоретичните шофьорски изпити ще се провеждат само в регионалните офиси на "Автомобилна администрация" (ДАИ) и в шумозаглушени изпитни терминали, които са под постоянно видеонаблюдение. За осъществяването на по-строгите мерки за контрол по време на листовките, ще са необходими около 850 000 лева, които трябва да бъдат осигурени от държавния бюджет. Очакванията са промените да станат факт до една година.

По отношение на практическия шофьорски изпит не се готвят никакви промени, защото, според транспортния министър Ивайло Московски, той не може да се манипулира толкова лесно.

Изпитни терминали ще има във всички 28 регионални отдела на ДАИ в страната. Това ще са единствените места, в които ще може да се провеждат теоретичните шофьорски изпити, каза транспортният министър, предаде Дарик.

От днес всички шофьорски изпити са само на таблети

По инициатива на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, 3 месеца по-рано от планираният ср...

По думите му практиката да се правят изпити в автошколите не е добра, защото е възможно манипулиране на изпитния процес.

"Изключително и само на територията на офиси на "Автомобилна администрация", така сме решили, в цялата страна, да бъдат изградени такива изпитни терминали. Да бъде осигурено шумозаглушаване и звукоизолиране на тези терминали. Да бъдат оборудвани с видеонаблюдение. Ще предлагаме на всеки един от кандидатите да подпише декларация в случай, че е съгласен да се излъчва онлайн неговия изпит", обясни Московски.

Очакванията са до година изпитът по теория да се осъществява само в изпитни терминали. Промени в практическия шофьорски изпит, обаче, не се предвиждат, защото, според Московски, няма нужда от това.

Московски уточни, че са започнали проверки на автошколите в страната и по всяка вероятност ще има такива с отнет лиценз. На МВР пък са предадени 52 протокола от изпити, в които има нарушения и е необходимо да бъдат отнети вече издадени книжки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com