Спас Русев официално влезе във "Виваком"

5575
Спас Русев официално влезе във "Виваком"
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Спас Русев официално влезе в Надзорния съвет на "Виваком" (БТК). Това показва справка на Actualno.com в Търговския регистър. 

Според документите ръководството на "Виваком" ще има 5 нови членове - Спас Русев, Зено Алоис Майер, Божан Иванович, Бруно Дюшарм и Франц Хьоерхагер.

БТК пак опитва да продаде Телефонната палата

Телефонната палата в София се продава. Това стана ясно, след като вече официално консултантската компания за бизнес имоти Forton старти...

Сделката касае в огромна степен и футболен клуб "Левски", тъй като Русев все още е собственик на клуба, чийто основен спонсор е точно "Виваком".

Според журналиста Мирослав Иванов, автор на блога "Финансови смислици", идеята на Русев за изчистване на дълговете му точно покрай сделката за "Виваком" била да се отделят 20 млн. евро от печалбата на БТК, формирана за 2015 година и 23 млн. евро от дивидента от 2016 година, но този дивидент не е официално заверен от одитор, тъй като телекомът практически е без такъв. Заради обжалването пред ВАС директорският борд на телекома досега официално не е променен в Търговския регистър т.е. Русев няма контрол над него и няма позволение за извършване на операцията. Предстои да стане ясно ще стане ли в крайна сметка необходимата промяна факт и дали действително Русев има намерение да прави операцията с дивидента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com