Според Каракачанов някой изкуствено създава напрежение в "Граф Игнатиево"

2032
Според Каракачанов някой изкуствено създава напрежение в "Граф Игнатиево"
Снимка: Министерство на отбраната

Според военния министър Красимир Каракачанов, някой изкуствено създава напрежението с военните пилоти в "Граф Игнатиево", които тази сутрин отказаха да извършват полети.

"Ще разбера по-късно за ситуацията в Граф Игнатиево", каза министърът на отбраната в село Горни Дъбник, където участва в отбелязването на 140 години от боевете по тези места по време на Руско-турската война, като допълни:

Бойните пилоти в "Граф Игнатиево" отказаха да летят

Планираните за днес учебни полети в авиобаза "Граф Игнатиево" са отменени. Бойните пилоти масово са докладвали, че се чувстват психол...

"Учудвам се, че чак днес са открили, че има проблеми с авиацията. И тези настоявания за нов изтребител - не знам кой им е казал, че няма да има нови изтребители, ще има, ако това не са прахосмукачки, които можеш да отидеш да купиш в магазина - плащаш, вземаш и се качваш да караш".

По думите му "някои съвсем изкуствено създават тази ситуация". "Аз съм казал каква е моята амбиция - първо, поддръжка и модернизация на сега съществуваща техника, преговори за закупуване на нов изтребител и казвам нов изтребител и съм го казвал много пъти и се учудвам, че не са ме чули.

Аз съм ходил преди три месеца, днес първо ще видя какъв е проблема и ако има нужда, ще отида и до там", допълни още министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com