Състезание под наслов „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в Смолян

10228
Състезание под наслов „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в Смолян
Снимка: smolyan.bg

Даниела Керкелова, главен експерт „Спорт” в община Смолян, информира, че общинското състезание ще се проведе на площад "Свобода", стар център.

В надпреварата ще се включат ученици от 7-ми клас. От 13:00 часа в СОУ „Св.св. Кирил и Методий” участниците ще имат тематичен тест, а практическата част ще бъде от 14:00 часа.

ОДМВР-Смолян се включи дейно в почистването на България

Общо 150 служители на Областна дирекция МВР – гр. Смолян и Районните управления от областта активно се включиха в националната ка...

По думите на Керкелова самото състезание е разделено на няколко учебни центъра. Първата задача на учениците ще бъде решаване на тематичен тест, след което ще покажат умения при защита от природни бедствия. Във втория учебен център ще показват умения при защита при промишлени аварии. Ще има и учебен център за индивидуални средства за защита, където ще се показват умения при оказване на първа медицинска помощ. Отборите ще бъдат съставени от по 4-ма участника.

Проявата е включена в спортния календар на Община Смолян. Партньори в състезанието са община Смолян, ОУ на ПБЗН – Смолян, БЧК – Смолян и РИО на МОН – Смолян. Победителят от общинския кръг ще участва в областното първенство, а победителят от областното се класира за участие в републиканското първенство, пише Фокус.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com