Три нюанса пурпурно червено от Pixels

2888
Три нюанса пурпурно червено от Pixels
Снимка: iStock

При консумацията на вино в България отдавна се е наложила тенденцията виното да се избира в зависимост от сезона. Според широко приетото мнение червеното е по-подходящо за зимата, докато през лятото се пие предимно бяло и розе. И въпреки, че това правило не важи по света, със застудяването на времето повечето от нас посягат към бутилката с червен еликсир.

Истината е, че виното е наслада, която е по-практично да се съобрази с менюто, настроението или обстановката, отколкото със сезона. Ето защо в навечерието на Коледа решихме да ви представим една марка, чието сортово разнообразие и качества заслужават внимание по всяко време от годината, но оставяме на вас да прецените кой ще е фаворитът ви тази зима.

Палитрата на PIXELS се състои изцяло от едносортови вина като в червената гама присъстват освен популярните Каберне Совиньон и Сира, така и нетрадиционния и интересен немски възпитаник Регент. А за да оцениш тези вина, не е нужно да имаш професионални дегустационни умения. Те са създадени за хора, които държат на детайла, имат свой винен стил и предпочитания.

PIXELS Регент е вино с богат цвят с пурпурен оттенък, специфичен сортов аромат на тъмни плодове с нюанси на арония, черна череша, касис и синя слива. Напитката се отличава с много приятен, хармоничен вкус с нежен бариков финес – нотка канела и черен шоколад. А ако искате да приключите годината виртуозно и да си угодите истински – това вино подхожда на богата палитра от изискани ястия като патешко магре, елзаски специалитети и пикантни блюда от традиционната кухня. Идеално допълва зрели сухи меса, колбаси и особено бялото българско саламурено сирене.

В PIXELS Сира професионалните дегустатори откриват наситен тъмно рубинен цвят с дълбочина. Виното демонстрира богат букет от плодова сортовост – тъмни плодове, черница, синя слива, нотка виолетка и благородна барикова зрялост с нюанси на сладки подправки. За нас това е виното, с което можеш да минеш от постните гозби към блажните чинии след Бъдни вечер, защото е великолепен избор за блюда от свинско, агнешко, говеждо, дивеч и барбекю.

PIXELS от сорта Каберне Совиньон е с красив тъмнорубинен цвят, а ароматът му е букет от плодови ухания на синя слива, касис, черна череша в унисон с елегантна барикова зрялост – с нюанси на шоколад, ванилия и сладки подправки. И ако на коледната ви трапеза има кулинарни изкушения от пуйка, патица, фазан, телешко, агнешко, овче или говеждо месо – то това вино е най-добрият избор.

New Bloom Winery разполага с близо 8000 дка лозови масиви в Тракийска низина – винен регион, припознат като един от най-добрите в света. Екипът работи с над 14 различна сорта сред които Совиньон блан, Шардоне, Каберне Совиньон, Мерло. Те са единствените засега у нас, които отглеждат и немските сортове Дорнфелдер и Регент, които дават много добри резултати в българския тероар. Две тенденции характеризират вината на New Bloom Winery: едната следва наложилия се през последните години у нас стил "Нов свят", другата се връща към изискаността на традициите на Стария континент. Резултатът са вина, които впечатляват модерните хора - тези, които се определят като посланици на най-новите тенденции.

Подарете си пиксели в чаша от New Bloom Winery!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com