Трифонов за депутатите: Засега ще им говоря отвън, но може и да вляза

3572
Трифонов за депутатите: Засега ще им говоря отвън, но може и да вляза
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

Това е мой личен избор и аз за втори ден съм пред парламента. Аз съм гласувал на този референдум и искам моята воля и тази на всички гласували на референдума да приемат резултатите от допитването. Това заяви водещият Слави Трифонов на протест пред Народното събрание.

Той пак седя на стол пред сградата на НС, въпреки дъжда, който се изсипва над София. Още вчера той се закани да стои на жълтите павета всеки ден, докато се видят резултати.

Цветанов обяви, че от новата седмица депутатите започват работа по референдума

От следващата седмица ще изпълним ангажимента си към законопроекта за въвеждането на мажоритарната система след проведения референдум, ...

"Сега съм избрал тази форма на протест. В момента съм отвън и се опитвам да им кажа нещо, но може да се наложи да вляза вътре", обърна се той към депутатите, но не уточни как точно ще се случи това, но напомни за случилото се в Македония и нахлуването на граждани в парламента.

"Днес съм за втори ден, утре пак ще бъда и ще продължа да идвам. Как ще продължи протестът ми ще реша допълнително", допълни той.

По думите му политиците са задължени да изпълнят волята на народа. "Аз не виждам някакъв резултат от вчера. Вие виждате ли", попита той риторично присъстващите журналисти.

Той припомни, че на последните президентски избори в САЩ се проведоха 140 референдума на местно, федерално и национално ниво. "Ние имаме ли основание да питаме гражданите? Ако не - защо имаме пряка демокрация? Защо имаме демокрация", обърна се отново той към журналистите.

Слави на въпрос за гражданска война: Хората трябва да защитават правата си (ВИДЕО)

При всички положения хората трябва да защитават правата си. Така телевизионният водещи Слави Трифонов отговори на въпрос на читател на ...

Трифонов не пропусна да нападне новият вицепремиер Валери Симеонов, като му напомни, че "той е избран с 350 хил. гласа. "И в момента е вицепремиер. "Как така 350 хил. гласа са по-важни от 2,5 млн. гласа? Не можем да се правим, че тези хора не съществуват", добави шоуменът.

Слави не пропусна отново да отбележи, че партиите получават най-високата субсидия в Европа.

На въпрос дали се е срещал с някои от политическите лидери, Трифонов заяви: "В момента, в който се инициира референдума, аз се съгласих на няколко срещи, за да стане по-бързо гласуването в парламента, след като мине референдумът. Корнелия Нинова е идвала няколко пъти в моя офис, за да говорим за референдума. Аз не съм политически лидер, аз съм телевизионен водещ и съм се виждал с политици, звезди, публични личности".

Водещият уточни, че се е виждал и с Валери Симеонов, когато патриотът се е заклел, че няма да прави коалиция с Бойко Борисов. "Тогава той искаше да плюе Волен Сидеров и аз го поканих", добави Слави Трифонов.

Слави Трифонов се връща пред парламента утре

Утре  в 16 часа водещият Слави Трифонов ще излезе отново на протест пред Народното събрание. Това обяви той пред Actualno.com по в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com