Трябва ли да има Роженски събор всяка година?

3079
Трябва ли да има Роженски събор всяка година?

Съборът на Рожен не трябва да се провежда всяка година, сочи анкета на Радио „Фокус“ – Смолян. Според анкетираните тазгодишното издание го доказва, защото се наблюдава спад в интереса към това мероприятие. Те са категорични, че съборът трябва да се провежда на всеки 4 или 5 години, от една страна хората да се затъжат и не на последно място, за да могат самодейците да подготвят нови програми. Според тях ако всяка година има събор на Рожен, то той ще се износи, ще се изхаби и ще стане безличен като едновремешния „Златен Орфей”.

„Съборът на Рожен трябва да се провежда на всеки 5 години, събор, който да е уникален и всяка година да е по-мащабен. Това се вижда и тази година, има по-малко хора, по-малко са и участниците от миналата година. Ако се провежда всяка година ще се загуби неговият чар”, уточняват посетителите.

Засилено е полицейското присъствие има на Рожен

Засилено е полицейското присъствие на Рожен, служители на КАТ пренасочват автомобилите към местата за паркиране, предаде репортер на Ра...

По-малка част от анкетираните искат роженския събор да е всяка година, за да се съхранят българските традиции, бит и музика и всяко поколение да го запомни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество