Юлиан Вучков осъден за хомофобия

9926
Юлиан Вучков осъден за хомофобия
С глоба от 250 лв. е наказан телевизионният водещ за обяснението, че "гейовете не могат да манифестират своята гейовщина по гаден начин"

С глоба от 250 лв. е наказан телевизионният водещ Юлиан Вучков, съобщиха за Actualno.com активистите от ЛГБТ. Решението е на Комисията за защита от дискриминация, а причината - хомофобските изказвания на Вучков в ефира на предаването му в телевизия "Канал 3" от 8 февруари 2011 г.

Тогава гост в студиото на "Времена и нрави" бе премиерът Бойко Борисов.

В рамките на предаването, прехвърляйки се от тема в тема, проф. Вучков обобщи групата на нехетеросексуалните и трансполовите хора с понятието "извратености" и обясни, че "гейовете не могат да манифестират своята гейовщина по гаден начин".

След предаването, което само в сайта на "Канал 3" е гледано над 30 000 пъти, ЛГБТ активистите Радослав Стоянов и Добромир Добрев веднага сезират КЗД и пишат писмо до премиера и до г-н Антонио Лопес-Истуриц - генерален секретар на Европейската народна партия (ЕНП), чийто член е ПП ГЕРБ. Не е последвал отговор от никой от двамата политици.

Сезиран е и Съветът за електронни медии (СЕМ). Оглавяваният от доц. Георги Лозанов орган обаче отрича да е компетентен да се произнася за случаи на дискриминация в медиите.

Пред Комисията за защита от дискриминация Юлиан Вучков посочва, че е "против гнусните /публично афиширани по неблагопристоен начин/ манифестации на каквито и да е сексуални ориентации - и обратни и лицеви".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com