Всички щети от наводненията ще бъдат покрити, заяви Бобева

13494
Всички щети от наводненията ще бъдат покрити, заяви Бобева
Снимка: БГНЕС

Все още няма оценка на щетите от наводненията. Всички щети ще бъдат покрити, за това няма проблем, въпросът е времето да е хубаво и да няма нови наводнения. Това заяви във Варна вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева, цитирана от БГНЕС. 

"Първо ще видим каква е сумата на щетите, а след това ще преценим докъде ще стигнат парите и откъде ще бъдат добавени средства. Чувам, че ЕС ще помага, ще видим с колко и как. Гражданите също са солидарни поне за незабавните нужди на хората там. Мисля, че обстановката се успокоява, предстои възстановителен период, в който институциите ще си поемат ангажиментите", допълни Бобева. 

Даниела Бобева: Няма да допуснем гражданите да загубят нито лев

"Правителството подкрепя действията на БНБ. Няма да допуснем гражданите да загубят нито 1 лев", заяви зам. министър-председателят по ик...

На въпрос дали има риск хора да останат дълго време без заплати заради поставянето на КТБ под пряк надзор на БНБ, тя отговори: "Нормално е хората да се притесняват, защото не сме имали такъв случай в последните 17 години. Най-малко ние от правителството сме очаквали, че такова нещо ще се случи". 

Въпреки това Бобева призова гражданите да запазят спокойствие, като изтъкна, че БНБ и правителството работят в защита на вложителите, като техните интереси са защитени от закони на национално и европейско равнище. 

"Колкото сме по-спокойни, толкова по-малко проблеми ще имаме. Доколкото разбирам и политиците започнаха да си говорят, което дава шанс за спокойствие", отбеляза тя. 

Вицепремиерът уточни, че се работи по механизъм, който ще позволи в много кратък период да бъдат възстановени плащанията.

Бобева: Вероятно в четвъртък ще бъде обявена Стратегията за реиндустриализация

Вероятно в четвъртък ще бъде обявена Стратегията за реиндустриализация. Очертава се доста бизнес за строителните фирми в индустрията. Т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com