Задържано е лице с европейска заповед за издирване

7449
Задържано е лице с европейска заповед за издирване
Арестът е част от операция „Шок”

Тази вечер в МОЛ-а на „Цариградско шосе” по сигнал е задържан Стефан Кленовски, който е с европейска заповед за издирване в рамките на операция „Шок”.”

Това съобщи пред „Фокус” старши комисар Валери Йорданов директор на СДВР. Комисар Йорданов уточни, че в момента на задържането при Кленовски са били съпругата му и децата му и не е употребена сила. Просто лицето е изведено. „По силата на европейска заповед лицето е обявено за издирване в рамките на операция „Шок”, която се проведе миналата година. Това е едно от лицата, което успя да се укрие. В момента на задържане лицето е било с фалшиви документи – с негова снимка, но други имена„– каза комисар Йорданов.

Стефан Кленовски е обявен за издирване с европейска заповед за арест от съда в град Прани, Италия. Същият е член на престъпна група и от 2008 г. се занимава с престъпена дейност в Италия и други държави. Лицето се е занимавало с поставяне на скимиращи устройства, присвояване на банкови кодове, изготвяне на клонирани карти и незаконно теглена на пари – заяви комисар Йорданов.

През септември 2011 г. Криминална полиция попада на следите му , но Кленовски успява да избяга. „При акцията той е бил с детето си, което изоставя и избягва. Колегите са останали до детето, но той успява да се измъкне. Лицето е в рамките на операция „Шок”. Кленовски е задържан в столично управление на СДВР и утре предстои доклад на материалите във Върховна касационна прокуратура и след това ще бъде настаненен в Национална следствена служба”– каза комисар Валери Йорданов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com