Закопчаха Малкия Мук

18390
Закопчаха Малкия Мук

Антимафиоти хванаха Малкия Мук от Стара Загора по време на специализирана операция срещу разпространението на акцизни стоки.

Иззети са 100 000 лева и 100 мастербокса цигари без бандерол.

Вчера на територията на няколко областни дирекции на МВР е проведена съвместна специализира полицейска операция на служители от ГД "Борба с организираната престъпност" и областните дирекции в Стара Загора, Велико Търново и Русе. Операцията е насочена срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол. Предотвратена e сделка за 100 мастербокса цигари без платен налог към държавата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Във Велико Търново в момент на предаване на парите за нелегалните папироси - 100 000 лева, били задържани криминално проявеният Р.Б. на 43 години, с прякор Малкия Мук, Я. Т. на 45 години и двамата от Стара Загора и В. М. на 41 години от София. По същото време в района на град Бяла униформените служители спрели за проверка и задържали товарен автомобил "Мерцедес Спринтер", управляван от 31-годишния М.П. от Велико Търново. Антимафиотите открили и иззели 100 мастербокса цигари без акцизен бандерол от марката "Велвет", укрити в превозното средство зад кашони с тестени изделия. В хода на операцията били задържани и М.П. на 36 години от Велико Търново и А. Х. На 31 години от село Бреговица, чиято съпричастност се изяснява.

Процесуално-следствените действия продължават. По случая в ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал.2 от Наказателния кодекс.

Редактор: Ивайло Кючуков

Назначават още 2000 полицаи догодина

Към октомври 2013 г. допълнително в структурите на МВР ще бъдат включени още около 2000 полицейски служители. Това съобщи вътрешният м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com