Започна делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев

1842
Започна делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев
Снимка: БГНЕС

От втори опит започна делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали. Той е на съд по обвинение в хулиганство и отказ да изпълни полицейско разпореждане. Традиционно делото започна с искане на защитата на Методиев, то да бъде прекратено и върнато на прокуратурата.

Съдът отказа и започна разпитът на полицейските служители от Костинброд, направили през май т.г. опит да спрат с палка, нарушаващият Закона за движението по пътищата депутат, а след това отнесли неговите закани, включително и да останат цивилни, когато се опитали да съставят акт на негов познат футболист от Самоков. Един от тях, Валентин Георгиев разказа, че това, което най-много го притеснило било заканата на Бат Сали да го уволни, размахвайки депутатската си карта. Методиев разпоредил на спътниците си, да снимат полицаите с телефоните си. Депутатът поискал да види всички актове и фишове, съставени по време на дежурството на патрула с мотива, че е депутат и му се дължи отчет.

Бат Сали се изправя пред съда, 16 свидетели срещу Евстатиев

В Софийския градски съд (СГС) започва делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев. Процесът е за хулиганство и възпрепятстване на ...

По време на заседанието стана ясно, че след спречкването си с полицейския патрул, Александър Методиев пратил съобщение на шефа районното в Костенец Васил Попов и поискал среща: "Васко, чух се с г-н Костов да се видим и да му покажа снимковия материал на служителите. По моите констатации той иска тяхното уволнение и това на ръководството им. Не разбирам, защо не ми вдигаш. Искам с теб да се оправя. За другите не ме е грижа" - написал Александър Методиев на шефа на РПУ в Костенец. Пред съда Попов обясни, че няма представа кой е Костов. А на въпрос на държавното обвинение, как се казвал главният секретар на МВР по онова време, отговори, че не си спомня. На 1 май 2016 г., когато стана инцидентът, главен секретар на МВР беше Георги Костов. Такъв е и досега.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество