Заведенията искат да се премахне постоянната им категоризация

4536
Заведенията искат да се премахне постоянната им категоризация
Снимка: Getty Images / Guliver

Писмо с искане за спешни мерки за подобряване на бизнес средата изпратиха от Сдружението на заведенията в България до министъра на икономиката Божидар Лукарски. Това съобщи във Варна Марин Сотиров - регионален представител на сдружението.

От сдружението настояват да се приеме закон за фалит на физически лица, както и да се премахне постоянната категоризация на заведенията за хранене и развлечения, обясни още Марин Сотиров, цитиран от БНР.

Забраняват шкембето?

В кръчмите вече няма да се сервира шкембе чорба. Това ще стане след въвеждането на Наредбата за изисквания към местата за настаняване и...

На 3 август пред общината във Варна ще се състои протест с искане за намалението на такса „тротоарно право”, която за централната част на морската столица е по-висока от тази за София, съобщи той.

"Във Франция не плащат такса "тротоарно право". Евро, евро и нещо беше на квадрат за целия сезон с идеята този бизнес да работи, да създава работни места, да си плащат хората осигуровките и данъците. Значи държавата пак си взима своето, но под друга форма, защото таксата е нещо много относително. Ние можем да си платим таксата, обаче целият месец да вали - държавата си е взела своето, а ние тепърва ще трябва да се чудим как да си вземем нашето", допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com