Административният съд отложи делото за избор на общински съвет в София

1707
Административният съд отложи делото за избор на общински съвет в София
Снимка: БГНЕС

Административният съд в София отложи за 18-ти ноември делото срещу избора на общински съветници в столицата.

Събирането на доказателства е наложило отлагане на делото, коментира съдия Николина Янчева. Тя мотивира дадените от съда кратки срокове с предвиденото в Изборния кодекс по-бързо решаване на този вид дела с оглед значимия обществен интерес, предаде БНР.

Дързък обир на златарско ателие в центъра на столицата

Нагъл обир на златарски магазин на бул. „Мария Луиза" в столицата, само на метри от сградата на Националната служба „Полици...

Съдия Янчева обясни още, че с оглед броя на страните - 22-ма жалбоподатели и 61 заинтересовани страни, както и предвид големия обем на доказателствата, съдът се опитва да постигне баланс между изискването за кратките срокове и защитата на правата на страните по делото.

"Въпреки че дадох кратки срокове, при всички случаи с оглед броя на страните и големия обем доказателства (около 15 000 страници е само административната преписка, представена от страна на ответника), всичко това води до невъзможност в процесния случай да бъдат спазени кратките срокове по Изборния кодекс, но въпреки това съдът се опита да постигне баланс между предвидените кратки срокове по Изборния кодекс и защита правата на страните за участие в делото и за попълването му с относими доказателства", каза Янчева.

Днес беше проведено първото редовно открито заседание по жалба на общински съветници от София, след като вчера (9 ноември) Административният съд отложи делото, поради нередовно призоваване на един от жалбоподателите. Неговата жалба е пристигнала в съда от ЦИК в 11 часа на същия ден. Делото е образувано по жалби срещу избора на общински съветници в София като ответник е Общинската избирателна комисия.

До сега в АССГ са образувани общо 11 дела, свързани с местния вот, проведен на 25 октомври 15 г. От тях 1 срещу избора на общински съветници, 1 срещу избора на кмет на Столичната община и 9 срещу избора на кметове на райони, информират от "Връзки с обществеността" на АССГ.

2 трамвая са се ударили в София, има ранени

Два трамвая са се сблъскали на кръстовището на булевардите „Христо Ботев” и „Сливница”, съобщиха от МВР. Около...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София