X
 
 

Бивш министър поема транспорта в столицата

855 0
Бивш министър поема транспорта в столицата
Снимка: БГНЕС
Бившият министър Кристиан Кръстев е поканен от Йорданка Фандъкова да работи за подобряване на транспортната инфраструктура в София, предаде репортер на БГНЕС.

В Столична община Кръстев ще заема длъжността заместник-кмет по транспорт и транспортна инфраструктура.

Увеличаване на данъците на колите и върху имотните сделки в София предложи Фандъкова

Столична община увеличава данъка за възмездно придобиване на имущество от 2.5% на 3%, ще увеличи и данъците за автомобилите. Новината ...

Кристиан Кръстев беше министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Марин Райков през 2013 година. Преди това той управляваше нискотарифната авиокомпания Wizz Air у нас.

Сред първите задачи на заместник-кмета ще бъде работата по пускане на довеждащия транспорт, актуализация на разписанията на всички превозни средства, програма за изграждане на спирки и мерки за облекчаване на трафика.

Повече ред и контрол в строителството на публичните обекти по-добър и удобен градски транспорт, по-добро обслужване на гражданите, реални електронни услуги и икономически растеж са сред останалите приоритети в новия мандат на Йорданка Фандъкова.

Досегашният директор на Столичната агенция за инвестиции също Владимир Данаилов е поканен да стане заместник-кмет, който ще отговаря за привличането на инвеститори.

В новата структура ще има създадено и ново направление „Обществено строителство“. В него влизат дирекции, които ще отговарят в транспортното строителство, обществените сгради и ВиК мрежата. Звеното ще се оглави от доказан инженер, загатна Фандъкова. Неговото име ще стане ясно през следващата седмица.

Временно ще бъде стеснено пътното платно на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“

На 23 ноември от 9.30ч. до 12.00 ч. във връзка с изпълнение на бетонни работи на коритото на Перловска река ще бъде стеснено пътното пл...

Общинското предприятие „Софтпроект“ минава на директно подчинение на заместник-кмета по строителство.

От следващата година всички обществени поръчки ще стават изцяло електронни, както и се удължава работното време на администрацията - в събота до 14:00 часа.

При представянето на екипа си Фандъкова съобщи, че до края на месеца трябва да заработи мониторинговата система за чистотата на въздуха с 22 станции. Тя ще бъде достъпна и за граждани. Зеленото билетче за градския транспорт остава, съобщи още Фандъкова.

„От гледна точка на сегашната организация промяната в структурата на общината е съществена. Засяга почти всички направления“, каза още кметът.

Докладът е подготвен, ще бъде внесен в понеделник в СОС. Очаква се структурата да бъде приета на 19 декември, за да влезе в сила от 1 януари 2020 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално