До края на лятото трябва да е готов заводът за преработка на отпадъци на София

3901
До края на лятото трябва да е готов заводът за преработка на отпадъци на София
Снимка: БГНЕС

Очаквам до края на лятото заводът преработка на отпадъците да бъде завършен и да започне неговата пробна експлоатация. Това заяви пред журналисти кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова по време на проверка напредъка по изграждането на завода в местността „Садината” при гара Яна, информира "Фокус".

"За по-малко от година започваме да обслужваме завод, който да се използва за нуждите на столицата десетилетия напред", каза тя. По думите й над 70 % от всички общи дейности вече са изпълнени и проекта почти е завършен.

Стара Загора ще сепарира около 52 000 тона битови отпадъци годишно

Между 100 и 130 тона дневно боклук извозва сметосъбиращата фирма в Стара Загора в новоизградената сепарираща инсталация, съобщава Дарик...

"Още няколко месеца остават до пускането в експлоатация на завода. При четири от сградите строително-ремонтните дейности са завършени”, заяви Фандъкова. Тя допълни, че остава само довършване на една от сградите и в същото време се монтира оборудването- част от него вече е завършено. "При една от сградите вече тече и изпробването на оборудването. Индивидуалните проби започнаха от 20 април, продължава монтирането на оборудването и изграждането на подземните мрежи. Очаквам до края на юни напълно да бъде и завършено и монтирано оборудването и да останат само вертикалната планировка, така че до края на лятото заводът да бъде завършен и да започне неговата пробна експлоатация”, каза още Йорданка Фандъкова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София