До лятото ще има два блока за социално слаби в София

2012
До лятото ще има два блока за социално слаби в София
Снимка: Getty Images

След по-малко от 3 месеца ще бъдат готови за ползване двата блока за социалнослаби лица, които вече са построени в "Люлин" и кв. "Модерно предградие". Това стана ясно на пресконференция, на която бяха представени двете сгради.

Стойността на проекта е 4 860 874,72 лв., от които 4 131 734,51 са евросредства, а 729 131, 21 лв. е съфинансирането от националния бюджет.

200 000 души подали молби за безплатни винетки

Молбите за безплатни винетки за хора с увреждания след поскъпването на стикерите рязко са се увеличили в сравнение с началото на 2015 г...

Двата блока разполагат с общо 71 обзаведени социални жилища с различна площ и функционалност за хора в неравностойно положение. По думите на кмета на район "Люлин" Милко Младенов всеки от апартаментите е изцяло обзаведен и оборудван с всичко необходимо за един дом. "Сградите вече са готови. Има довършителни работи вътре в тях. Миналия месец свършихме с баните и става все по-хубаво", допълни го колегата му от "Връбница" Младен Маринов, цитиран от в. "Сега".

Столичната община вече обяви поръчка за доставка и монтаж на мебели и домакински електроуреди и за двата блока на обща стойност 400 000 лв. без ДДС. Те се осигуряват от програма "Региони в растеж".

За получаване на дом в социалните жилища ще могат да кандидатстват семейства с деца с влошено здраве, хора в риск от бедност и социално изключване, както и пълнолетните младежи, които напускат специализирани институции. Самотните родители също могат да кандидатстват за жилище в тях.

Снимка: Архив

Близо 50 дарители помагат на възрастни социално слаби асеновградчани

Близо 50 благотворители събраха немалко хранителни продукти, които ще бъдат дарени на възрастни асеновградчани. Дарени бяха и около 320...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София