Двама министри и столичният кмет ще инспектират Ларгото

4345
Двама министри и столичният кмет ще инспектират Ларгото
Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще инспектират от 13:00 часа хода на изпълнението на заключителния етап на проекта за изграждане на Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика", съобщиха от Министерството на културата.

Цялостната реконструкция на Ларгото, която предвижда да бъдат експонирани и консервирани разкритите археологически находки при строежа на метростанцията до ЦУМ, се очаква да завърши в края на октомври тази година. С реализацията на проекта на изграждането на Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика", който се финансира по ОП "Регионално развитие", в нашата столица ще имаме най-големия музей на открито.

Покриват Ларгото със стъклени куполи

Три стъклени купола ще покрият до края на октомври останките от древна Сердика, които се намират между сградите на президентството и Ми...

Заключителният етап на проекта "Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" предвижда благоустрояването на зоната на площад "Независимост" и на зоната под бул. "Мария Луиза" с обща площ 8 000 кв. м.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София