X
 
 

Еднакви билети за всички видове транспорт в столицата до месеци

1130 0
Еднакви билети за всички видове транспорт в столицата до месеци
Снимка: БГНЕС
След 20 месеца ще заработи дългоочакваната тикет система за таксуване в столичния градски транспорт. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков, отговаряйки на въпрос на БГНЕС.

Зарков уточни, че договорът за изграждане вече е подписан и в момента тече проучването как системата да обхване наземния и подземен транспорт в града. Целта на тикет системата е да обслужва всички видове транспорт, т.е. да нямаме специални отделни билети за метро и наземен транспорт.

Софийската тикет система в градския транспорт няма да бъде реализирана в срок

По-скоро 2019 г. вече не е реалистичен вариант да заработи Системата за електронно таксуване и видеонаблюдение. Това каза изпълнителн...

До края на лятото се очаква да пристигнат 10 трамвая от Прага, които са втора употреба. „Всеки един от тях струва 40 000 лева, като от тази цена 10 000 лева са за транспортиране. Трамваите са на 18-19 години, но въпреки това са в перфектно техническо състояние и имат още дълъг експлоатационен живот. Цената наистина е ниска, имайки предвид, че един нов трамвай тип „Песа“ струва 1,5 милиона евро. Тя се дължи на доброто партньорство на Столичната община с Пражката“, каза Зарков.

Новите стари трамваи ще заменят сега движещите се №20 и №22, които са над 30 години.

Actualno.com

Етикети: