Фандъкова: До 2 години средната възраст на столичния автопарк ще е под 7 години

2464
Фандъкова: До 2 години средната възраст на столичния автопарк ще е под 7 години
Снимка: БГНЕС

До 2 години средната възраст на столичния автопарк ще бъде под 7 години, всички автобуси, които се купуват, са с най-висок екологичен стандарт. Това заяви в интервю за "Фокус" кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта, че през последните 3-4 години са направени огромни инвестиции по отношение на наземния транспорт. Фандъкова каза още, че имат готовност да обявят първите процедури за електробуси.

Фандъкова за протестите във Владая и "Княжево": Исканията се разглеждат

Всички конкретни искания се разглеждат и ще продължим да разглеждаме. Тези, по които ще се постигне разбиране и експертите са съгласни ...

„От 2 август по 17 линии, които обслужват основно районите "Нови Искър" и "Кремиковци" работят 60 нови автобуса по договор с частен превозвач. След дълги преговори задължихме дружеството да закупи нови автобуси на природен газ, за да бъдат по-екологични и с всички изисквания за достъпност. В момента тече процедура по закупуване на още 120 автобуса на природен газ, доставката им се очаква през 2018 г. Тече и процедура за закупуване на още 13 трамвая, които се финансират по ОП „Региони в растеж“, коментира столичният кмет.

Йорданка Фандъкова подчерта, че метромрежата е вече 40 км и над 320 хил. души пътуват с метрото всеки ден. По думите ѝ това е основен проект на Общината и за последните 10 години не е спирана работата по него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com