X
 
 

Фандъкова: Не можех да отговоря категорично дали ще има повишаване на данъци

658 0
Фандъкова: Не можех да отговоря категорично дали ще има повишаване на данъци
Снимка: БГНЕС
"Предложението за тези мерки изисква анализ и обсъждане. Времето ни беше кратко. Знаех, че не мога да отговаря категорично, но никога не съм излъгала – искам да го кажа ясно". Това заяви пред Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова по наболелия въпрос дали тя е обещала или не вдигане на местните данъци в предизборната компания.

Точните думи на кметицата за данъците в предизборната кампания бяха следните: "За 10 години увеличихме двойно бюджета без да вдигаме данъците и основните такси. Това е възможно, благодарение разбира се, на усилената работа по добра събираемост и по привличането на европейски средства. Мисля, че сме доказали и съм доказала, че мога да печеля доверието на Брюксел".

Как да сметнем автомобилния си данък - не само в София

След явно обявеното намерение на столичната кметица Йорданка Фандъкова да бъдат увеличени автомобилния данък и данъка за придобиване на...

Фандъкова добави, че нямало безплатно нещо и че нейните опоненти обещавали да не вдигат данъци без анализ. Обещах работа в кварталите – за да може да го осигурим, необходимо е да намерим средства, подчерта тя и заяви, че не предлага увеличение на основни данъци и такси.

Увеличението на данъка за автомобилите е между 7 и 40 лева на година, увери Фандъкова.

Какво точно каза Йорданка Фандъкова за данъците на 17 октомври тази година – припомнете си в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално