Фандъкова не подкрепи изрично повелята на Борисов да няма кмет на ГЕРБ с над 3 мандата

5722
Фандъкова не подкрепи изрично повелята на Борисов да няма кмет на ГЕРБ с над 3 мандата
Снимка: БГНЕС

Съдът ще реши. Г-жа Манолова има съвсем различна битка и цели, води битката на национално ниво. Така новият-стар кмет на София Йорданка Фандъкова коментира възможността местните избори за столицата да бъдат касирани.

Постоянно се подменяше разговора за идеите на града с други цели, повтори за пореден път Фандъкова какво стана според нея на местните избори и подчерта, че ангажиментът ѝ към София е много голям.

На въпрос на БНТ дали подкрепата за Фандъкова е достатъчна, за да се чувства силна, тя не отговори директно, а се впусна в обяснения какво искали хората в София – да имат къде да ходят децата им на детска градина, как да се придвижват в града. Фандъкова не коментира изрично и дали това е последният ѝ мандат, след като премиерът Бойко Борисов обяви как вече ГЕРБ няма да издига кандидати, които са имали повече от 3 мандата. Предстои работа, лаконична беше кметицата.

Фандъкова заяви готовност за промяна и обеща решения в полза на хората на София

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, общинските съветници в новия столичен общински съвет, новите районни кметове и кметове на кметства ...

Фандъкова каза и, че ще има нови ресори в управленската структура – отделно транспорт, и отделно строителство в смисъл на инвестиции. Ще има и нов ресор – дигитализация, който ще бъде оглавен от Влади Данаилов, досегашният ръководител на Общинската агенция по приватизация.

Що се отнася до Общинския съвет, Фандъкова заяви, че се е срещнала с всички и оставала с протегната ръка. "Заявих ясно, че няма да допусна безпринципни уговорки. Няма да да допусна да ми бъдат извивани ръцете – понякога трудната подкрепа е по-важна", добави тя. "Надявам се на партиите вдясно", уточни кметицата, която изрично посочи, че в някои сектори ГЕРБ и "Демократична България" имали абсолютни съвпадения в идеите.

По темата "Борис Бонев", Фандъкова уточни, че гласуването на съветниците е тайно и не може да каже дали Бонев е подкрепил Елен Герджиков за нов мандат като председател на Общинския съвет. „Сигурна съм, че те (бел. ред. – "Спаси София") ще продължат да са най-големите критици”, каза Фандъкова и обясни, че понякога вижданията ще съвпадат.

До края на годината щяла да заработи мониторинговата система за чистотата на въздуха, увери кметицата, която заобиколи темата "зелен билет" с думите, че било по-важно удобството и да се работи за затваряне на части от София за "замърсяващите автомобили" в дни с много мръсен въздух. "Купихме тези съоръжения, които могат да се ползват за мереното на замърсяването, защото всъщност една малка част от автомобилите допринасят много за замърсяването", обясни Фандъкова. "Залагаме увеличаване на миенето на улиците и информиране на хората", каза още Фандъкова във връзка с новия бюджет на София.

Менда Стоянова: Младите мразят ГЕРБ, явно имаме пропуски в процеса на изпълнение на обещания

Имаше доста места в София, където вотът беше даден от омраза – към ГЕРБ. За мен това не е нормално политическо поведение. Това за...

Днес ще внеса първия пакет за законодателни промени за т.нар. общежития и ателиета, които се продават като жилищни сгради, макар че статутът всъщност не е такъв. "Да се затворят тези вратички, да няма такава възможност - това ще позволи запазване на зелените площи, да няма компромиси с паркоместата", каза Фандъкова и увери, че регионалният министър Петя Аврамова одобрява идеята и ще има бързо съставяне на работна група за изглаждане на промените.

"Имам уверението, че би трябвало до края на годината първият подетап за третия лъч на метрото да бъде приключен", заяви за финал кметицата. Какво казват директно отговорните за метрото - припомнете си в този материал!

Агитация след позволеното време

Според официални данни, има установени малко под 1000 непремахнати плаката в София. Най-много са те на "Атака" - 358, главно в район "Студентски", на второ място е БСП, със 184 плаката. ГЕРБ има 32 установени плаката, най-много в район "Витоша", където районен кмет стана Теодор Петков - отново, а той се замеси в "Апартаментгейт" - припомнете си в този материал! Глобите са от 1000 до 5000 лева, но зависи от броя плакати и брошури. Ще има обаче толеранс от още седмица за махане на плакати, като това ще повлияе на налагането на глоби. "Освен неприятности, плакатната агитация нищо не носи", заявяват от отговорния орган.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Скандали в БСП-София: Кой ще е председател на групата в СОС?

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София