Фандъкова: Постепенно се преодолява недостигът на места в детските градини

40159
Фандъкова: Постепенно се преодолява недостигът на места в детските градини
Снимка: БГНЕС

Благодарение на последователната политика постепенно се преодолява недостигът на места в детските градини при децата между 3-5 години. Това е нашата задача, това е и предучилищната възраст. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община по време на откриването на разширената ОДЗ 85 в район Искър, предаде „Фокус”.

„Не случайно вече в ж.к. „Дружба” акцентираме и на яслени групи. Тук от три групи, които са нови, две от тях са яслени, а една е градинска. Вече започваме да работим по-усилено за яслените групи. Стандартите, които имаме, са сравними с европейските. При това най-добрите от тях, особено за условията”, заяви Фандъкова.

Столовата в училище само с продукти от региона

Храните, предлагани на малчуганите в детските заведения и училищата, да са само от месни продукти и такива по БДС. Това ще гласи промян...

„Всички виждате какви истински дворци са тези детски градини. Разбира се, това изисква инвестиции. 744 563 лева е сумата, в която са се вместили колегите и затова ги поздравявам”, каза още кметът.

Тя обясни, че предстои да се направи ремонт в старата сграда на детското заведение.

По думите й парите, които се отделят за детски градини, трябва да бъдат както за строителство на нови сгради, така и за модернизация на вече съществуващите. Фандъкова припомни, че преди няколко години старите детски заведения са били в окаяно състояние и именно заради това Столична община ще продължи с тази програма.

„Тук в ОДЗ 85 над 80 семейства са получили възможност децата им да се отглеждат при едни наистина прекрасни условия”, допълни Йорданка Фандъкова.

Фандъкова: Ще завършим годината с рекордните 19 открити детски градини

До края на годината ни предстои да открием общо 19 детски градини, което е най-големият рекорд за всички времена на строителство на дет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София