X
 
 

Фандъкова: Спирането на завода за отпадъци в София е фалшива новина с предизборна цел

1700 2
Фандъкова: Спирането на завода за отпадъци в София е фалшива новина с предизборна цел
Снимка: БГНЕС
Информацията за спирането на завода за отпадъци е фалшива новина, тиражирана от БСП с предизборна цел, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от News.bg.

Фандъкова нарече "абсолютна безотговорност" твърденията на председателя на БСП в Столичния общински съвет (СОС) Калоян Паргов, че общината няма да получи необходимите европейски средства за изграждането на завода. Инсталацията за преработка на отпадъци и превръщането им в RDF гориво трябва да бъде изградена от "Топлофикация-София".

По думите на кмета в настоящата политическа кампания е премината границата между манипулацията и пропагандата, както и откровените лъжи.

"За пореден път колегите от БСП доказаха, че за тях домогването до властта е много по-важно от проектите за града. Жалко!", каза градоначалникът.

Паргов: Заради закона има пречка за еврофинансиране за завода за горене на отпадъци в София

Проектът за изграждане на завод за изгаряне на отпадъци на Столична община е на трупчета, независимо от твърденията на управляващите. Т...

Кметицата изтъкна, че дори на Европейската комисия се наложило да опровергае една фалшива новина, тиражирана с абсолютно политически, партийни и предизборни тези.

Фандъкова отчете, че RDF инсталацията за производство на енергия от отпадъци е тежък проект, който първоначално социалистите са подкрепили.

Кметът на София дори лично имала среща с комисарите в Брюксел по този проект и по никакъв начин не би си позволила да я свързва с предизборни цели.

Заводът е важен за постигането на целите за програмите на околната среда и подобни изказвания могат да повлияят за постигането на целите, посочи градоначалникът. "Не може проектите на София да се включват в една партийна битка с много краткосрочни политически дивиденти", завършва Фандъкова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    С наближаването на изборите в сайта започна масово триене на „политически некоректни” коментари.Броячите под статиите ги показват,а коментари йок.Браво!
Седмичен хороскоп за 9-15 декември
Седмичен хороскоп за 9-15 декември

Овен През новата седмица ще имате възможността да уредите много неща в служебен план. Ще се отворят възможности, които е добре да не пропускате...