Фандъкова: В приюта в Сеславци има проблеми, започваме ремонт

2282
Фандъкова: В приюта в Сеславци има проблеми, започваме ремонт
Снимка: БГНЕС

Наистина в приюта в Сеславци, който функционира от много отдавна има проблеми. Не случайно миналата година прекратихме кастрирането на кучета в този приют и го преместихме в изцяло новата кастрационна клиника, която изградихме.

Сега в Сеславаци кучетата са изведени от сградата, която е в лошо състояние и предстои цялостен ремонт с изграждане на видеонаблюдение. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по повод протеста пред Столичната община срещу лошите условия в приютите за безстопанствени кучета.

Фандъкова иска да застроява градинки в "Красна поляна" без обсъждане

Две градинки в "Красна поляна" с обща площ от над 7 дка ще бъдат застроени по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова. Това е предв...

Фандъкова обаче заяви, че не приема обвиненията на общинската съветничка Марта Георгиева, че дейността на общинското предприятие "Екоравносвие" е непрозрачна, както и че това, което се случва в приютите не е обществено достояние, пише Topnovini.bg.

"Не мога да приема упреци на политически лица, общински съветници, които са предводители на този протест, очевидно с някои политически свои цели, за това, че няма прозрачност. Напротив, ако сега отворите сайта на "Екоравновесие" ще видите, че вече има възможност да гледате чрез видеонаблюдението какво се случва в приюта в Долни Богров", каза кметът.

Тя допълни, че искането на оставката на зам.-кметът по екологията Мария Бояджийска е неоснователно, тъй като програмата за намаляване на популацията на безстопанствените кучета в столицата работи успешно.

"Резултатите са ясни. При последното преброяване стана ясно, че от 2009 година кучетата бяха около 9000, а сега са под 4000, което се дължи на много последователна работа и партньорска работа с организациите за защита на животните", посочи Фандъкова.

Фандъкова: Общинските болници трябва да са в мрежа и да всяка да предлага това, в което е силна

Общинските болници трябва да са в мрежа и да всяка да предлага това, в което е силна. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, на...

Тя обясни, че трябва всеки да отиде на място, за да прецени сам какви са условията в приютите, защото репортажите по телевизията не давали ясна представа. Фандъкова обясни, че вдин от общинските съветници, който бил с особено критично мнение за условията в приютите, вчера посетил един от тях.

"След това той беше споделил в интернет, че условията изобщо не са толкова лоши, колкото се виждат в телевизионните репортажи", добави Фандъкова.

Тя каза още, че приютите от отворен тип, в които кучетата са затворени в клетки "отговарят на наредбата, която за съжаление се сменя постоянно, а общината е длъжна да върви с промените".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София