Food Park “Quartal” стана официален квартал на Столична община*

17767
Food Park “Quartal” стана официален квартал на Столична община*
Снимка: Quartal

До 31.03.2022 година в София съществуваха общо 96 жилищни квартала. Но от днес те вече са 97, защото Food Park “Quartal” официално бе присъединен към кварталите на Столична община. Как това е възможно?

Преди близо 2 години първият street food комплекс в София отвори врати с 14 заведения за храни и напитки. И още в онзи момент „съкварталците”, както посетителите на Quartal се наричат, обикнаха мястото като свой дом. Паркът се разрасна и разви до такава степен, че управителите му започнали да живеят с една единствена цел – да превърнат Quartal в истински квартал на София. И въпреки че повечето жители на столицата не били обнадеждени, след повече от половин година на борба с институциите, мечтата вече е неуспорим факт.

До този момент Quartal, с адрес бул. „Черни връх” 69, е най-малкият по площ квартал в Столична община, но по последни данни тепърва предстои неговото разрастване и развитие. Най-важното е, че вече всички жители на град София имат възможността при желание да променят своята адресна регистрация, като за целта е необходимо да подадат заявление към отговорните за това държавни институции. Също така, според проверени източници, тепърва предстои процедура за избор на кмет на столичен квартал Quartal.

„Колкото повече, толкова повече” е казал Мечо Пух, а ние го подкрепяме. Защото какво по-хубаво от още един квартал? Особено когато е толкова изключителен и създаден от метални транспортни контейнери.

*"Новината" е фалшива! Честит 1 април, скъпи читатели!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com