Инвеститор загради полянка в "Младост", този път защото общината не му дава обезщетение

4514
Инвеститор загради полянка в "Младост", този път защото общината не му дава обезщетение
Снимка: Христо Милев

Пореден случай на готвено застрояване разбуни духовете в "Младост 1". На практика става въпрос за градинката при блок 75 (между блокове 75, 76, 78, 79А-), буквално на няколко крачки от зелената площ пред блок 73, която вече беше заградена в края на юни месеца.

Сега, малко след 10:00 часа, е започнало преграждане на терена. Мотивът е ясен – частна собственост, а твърдението на собствениците, които са също на място, е, че те са били извадени от обезщетителните планове, а били едни от първите в списъка. За целта има уведомление от наследника на Десислава Иванчева – архитект Румен Русев, което беше показано пред хората от собственичката Дора Давидова. Давидова е учредител на неправителствена организация в защита интересите на малкия и среден бизнес и беше едно от лицата, ходещи на протести срещу протестите срещу застрояването в София.

Оградата, която сега се издига, прегражда пътеката, ползвана от дълго време от хората от околните блокове, за да преминават на път към метростанцията. Припомняме, че пред блок 73 беше вдигната подобна ограда от друг инвеститор, след като Столичният общински съвет забрани в имота да се строи и последваха обвинения към Йорданка Фандъкова, че не си спазва обещанията.

Случаят е пореден, след като преди няколко дни стана ясно, че се готви застрояване и на стария пазар в "Младост 1". Повече подробности научете в този материал! А заради случилото се довечера, от 18:30 часа, ще има протест на живущите в района.

"Без предупреждения и обсъждания, без табелки и за какво иде реч, собственици и инвеститори идват с огради и безапелационно ги поставят около блоковете. Днес излизаме отново на спонтанен протест за поредната ограда, сложена зад бл. 75, в 10:00 часа тази сутрин. Очакваме скоро да влязат в апартаментите ни и да кажат, че земята отдолу е тяхна. Преди години така се е осъществила национализация, сега става същото, но от другата страна. Този път хората от кварталите ли ще бъдат вкарани в подобие на ТКЗС? Ние питаме, къде са компетентните лица Софийска община? Къде са да защитят избирателите си? Или са на лов за избиратели в момента и нямат време?! Да дойдат в Младост да раздадат малко листовки поне! Ще ги чакаме. До оградите, както винаги", пишат разгневените хора.

Припомняме, че в началото на август столичният кмет Йорданка Фандъкова се похвали във Facebook как управлението ѝ решава проблема със застрояването, но Десислава Иванчева контрира, че всъщност е уговорила далеч повече инвеститори да не строят на определени терени и всъщност от думите на Фандъкова излиза, че този брой е намален. Подробности вижте в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Диана Тонова сменя Таков и като председател на групата в СОС

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София