X
 
 

Инвеститор загради полянка в "Младост", този път защото общината не му дава обезщетение

1291 0
photo of Инвеститор загради полянка в "Младост", този път защото общината не му дава обезщетение
Снимка: Христо Милев
Пореден случай на готвено застрояване разбуни духовете в "Младост 1". На практика става въпрос за градинката при блок 75 (между блокове 75, 76, 78, 79А-), буквално на няколко крачки от зелената площ пред блок 73, която вече беше заградена в края на юни месеца.

Сега, малко след 10:00 часа, е започнало преграждане на терена. Мотивът е ясен – частна собственост, а твърдението на собствениците, които са също на място, е, че те са били извадени от обезщетителните планове, а били едни от първите в списъка. За целта има уведомление от наследника на Десислава Иванчева – архитект Румен Русев, което беше показано пред хората от собственичката Дора Давидова. Давидова е учредител на неправителствена организация в защита интересите на малкия и среден бизнес и беше едно от лицата, ходещи на протести срещу протестите срещу застрояването в София.

Оградата, която сега се издига, прегражда пътеката, ползвана от дълго време от хората от околните блокове, за да преминават на път към метростанцията. Припомняме, че пред блок 73 беше вдигната подобна ограда от друг инвеститор, след като Столичният общински съвет забрани в имота да се строи и последваха обвинения към Йорданка Фандъкова, че не си спазва обещанията.

Случаят е пореден, след като преди няколко дни стана ясно, че се готви застрояване и на стария пазар в "Младост 1". Повече подробности научете в този материал! А заради случилото се довечера, от 18:30 часа, ще има протест на живущите в района.

"Без предупреждения и обсъждания, без табелки и за какво иде реч, собственици и инвеститори идват с огради и безапелационно ги поставят около блоковете. Днес излизаме отново на спонтанен протест за поредната ограда, сложена зад бл. 75, в 10:00 часа тази сутрин. Очакваме скоро да влязат в апартаментите ни и да кажат, че земята отдолу е тяхна. Преди години така се е осъществила национализация, сега става същото, но от другата страна. Този път хората от кварталите ли ще бъдат вкарани в подобие на ТКЗС? Ние питаме, къде са компетентните лица Софийска община? Къде са да защитят избирателите си? Или са на лов за избиратели в момента и нямат време?! Да дойдат в Младост да раздадат малко листовки поне! Ще ги чакаме. До оградите, както винаги", пишат разгневените хора.

Припомняме, че в началото на август столичният кмет Йорданка Фандъкова се похвали във Facebook как управлението ѝ решава проблема със застрояването, но Десислава Иванчева контрира, че всъщност е уговорила далеч повече инвеститори да не строят на определени терени и всъщност от думите на Фандъкова излиза, че този брой е намален. Подробности вижте в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители