Жители на "Горна баня": Георги Кадиев прави популистка кампания на гърба ни*

1719
Жители на "Горна баня": Георги Кадиев прави популистка кампания на гърба ни*
Снимка: БГНЕС

В социалната мрежа Facebook се разпространява покана за протест с наименование "Протест против безобразията в Столична община", обявен за четвъртък, 24 ноември, пред сградата на Столична община, където провежда заседанията си Столичния общински съвет, на ул. "Московска" 33. Протестът е организиран от Анелия Иванова и Георги Павлов, хора непознати за нас, сигнализират от Инициативен комитет "Горна баня", които обвързват протеста с името на бившия депутат от БСП и настоящ независим народен представител Георги Кадиев.

Според гражданското сдружение протестът се организирал срещу замърсяването от неправомерно изграденото депо за строителни отпадъци в зелена площ и рисковете за околната среда в ж.к. "Горна баня".

Партията на Кадиев ще подкрепи Румен Радев на балотажа

Партия "Нормална държава" ще подкрепи Румен Радев за втория тур на президентските избори. Това потвърди в интервю за БНР лидерът на орг...

Преди седмица същите хора се опитаха да организират протест в самия квартал "Горна баня", казват от Инициативния комитет. Тогава те съпровождаха Георги Кадиев, макар никой от тях да не е жител на квартала и очевидно не е бил наясно, че на тази територия няма такова "депо за строителни отпадъци", а посоченото от тях депо всъщност е временна площадка за материали за изграждащата се в квартала ни дълго очаквана от всички канализация, като след приключване на строителните работи теренът ще бъде разчистен, както се е правило и при другите строителни етапи досега, заявиха от Инициативния комитет.

Още тогава от жителите на Горна баня беше обяснено на г-н Кадиев и неговия екип, че има някакво недоразумение и никой от нас не протестира, дори напротив - проявяваме разбиране и подкрепа към действията на общината и фирмата, изграждаща канализацията, в името на по-качествения живот след приключването на проекта, добавят от комитета.

"Днес, виждайки поредната лъжа в новата покана за протест, сме крайно възмутени от грубото посегателство върху гражданите на Горна баня и опита да бъдат използвани в името на една популистка и мръсна кампания за затвърждаване на позициите на г-н Кадиев като политик. Категорично се разграничаваме от неговите действия и заявяваме, че няма да допуснем никой да отнема правото ни самите ние да решаваме кое е добре и кое зле за мястото в което сме израснали ние, нашите родители и нашите деца и няма да позволим да бъдем манипулирани, което явно е начин на работа на г-н Кадиев и екипа му", казват от Инициативен комитет "Горна баня".

От ИК "Горна баня" посочват и, че в деня на протеста Столичният общински съвет (СОС) ще гледа доклад, внесен от кмета на район "Овча купел" Христина Семерджиева, относно кандидатстване на район "Овча купел" за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за изпълнение на проект за водопроводна и канализационна мрежа в кв. "Горна баня". За нас това е пряка провокация към решението на Общинския съвет и опит да бъде провален проекта за канализация на квартала, категорични са от ИК "Горна баня".

Кадиев хем не подкрепя коалиция БСП - ДПС, хем подкрепя Радев

Ако БСП и ДПС тръгнат да правят управленска коалиция, ние там нямаме работа. Това заяви бившият червен депутат Георги Кадиев, който осн...

Actualno.com потърси за коментар Георги Кадиев, който по-късно ни отговори, че на място са поканили него и неговия екип хора от къщите, които са до тази площадка. "Четири години камиони, прах и боклук. Никой не иска да спира строежа на канализацията, но и за тях трябва да се мисли. В крайна сметка се разбрахме до края на януари да закрият площадката", коментира още Кадиев.

Той уточни още, че са го поканили хората от квартала, които са били пряко засегнати от проблема, и преди дори не е знаел за това място.

* Обновена в 19.45 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София