Кметът на район „Изгрев“: Работата ни срещу незаконните павилиони не е от днес, а от години

1147
Кметът на район „Изгрев“: Работата ни срещу незаконните павилиони не е от днес, а от години
Снимка: район "Изгрев", Столична община

Кметът на столичния район „Изгревд-р Делян Георгиев заяви, че е разбрал от медийни публикации как се хвалел „с чужда работа“ и четири години не си „мръднал пръста“ по отношение премахването на незаконните павилиони до КАТ. Той казва, че неговата районна администрация не спи „тежък зимен сън“, а има заслуга за ликвидирането на обектите.

Вчера, 10 юли, павилионите пред КАТ-София бяха премахнати. Част от тях никога не са имали разрешения за поставяне, други бяха с изтекли срокове. След спечелени дела от Столичната община по жалби на собствениците на обектите започна тяхното събаряне и преместване.

„Прилагането на новите правила и контролът за спазването им се извършва от главния архитект и районните кметове, които веднъж месечно трябва да правят проверка на преместваемите обекти“, заявиха от Столична община.

Днес д-р Делян Георгиев написа във Facebook, че това било „гръмка PR акция“ преди местните избори. Той посочва, че тя има своята предистория – преди две години администрацията на район „Изгрев“ е съставила актове за общенска соственост на земята под павилионите, а след това е извършила проверка по документи на място, която е доказала незаконността на обектите.

„Окомплектовахме всичко необходимо за издаване на заповед за премахване по реда на ЗУТ от Главния архитект на София и го изпратихме на НАГ с искане за предприемане на действия. Организирахме прекъсването на електрозахранването и водата преди премахването. Подсигурихме присъствието на органите на МВР, за да протече безпроблемно работата по демонтаж на будките“, написа д-р Делян Георгиев, подчертавайки заслугите за събарянето на павилионите.

„Иначе, най-важното е, че работата е свършена. Успех на всички в предизборната надпревара, но нека все пак ценим труда на другия“, добави той.

ОЩЕ: Район "Изгрев" посрещна празника си с тридневен музикален кинофест (СНИМКИ)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com