Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова става „Рицар на книгата“

1051
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова става „Рицар на книгата“

На 25-и април в 19:00 часа в Централното фоайе на Музея за история на София Асоциация „Българска книга“ /АБК/ ще връчи почетната статуетка „Рицар на книгата“  за четиринадесети път. Наградата се присъжда за изключителни заслуги в областта на книгите и четенето през предходната година, като носител на званието за 2016 г. ще стане г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

В началото на 2017 г.  българските издатели и книготърговци, членуващи в Асоциация „Българска книга“, присъдиха званието „Рицар на книгата“ на кмета на Столична община, г-жа Йорданка Фандъкова, за „дългосрочен, съзнателен ангажимент с каузата на българската литература и нейното адекватно разпространение и популяризиране. За подкрепата, оказвана към издателите, респективно към авторите и читателите, допринасяща за разширяването на културната перспектива на града, обмена на културни модели и практики, създаваща условия за разнообразни форми и партньорства между творци.“

На 24 май ще бъдат връчени годишните награди на АБК "Рицар на книгата"

Носителите на званието „Рицар на книгата“ за изминалата година ще бъдат обявени на 24 май - Ден на българската просвета и к...

Наградата „Рицар на книгата” е учредена през 2004 г. от издателство „Сиела". След 2006 г. правата за организиране на събитието и връчване на наградите са прехвърлени на Асоциация „Българска книга”. Тя е най-голямото обединение на книгоиздатели и книготърговци в страната, в което членуват 118 юридически лица, произвеждащи над 90% от книжната продукция в България.

Наградата се връчва по случай Световния ден на книгата и авторското право под егидата на ЮНЕСКО (23-ти април), като в България този ден бележи и края на Националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“, започваща на 2-ри април, Международния ден на детската книга.

Кампанията се организира от Асоциация „Българска книга“ в партньорство с Българската библиотечно-информационна асоциация и Министерството на образованието и науката, като е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г.

Actualno.com с номинация за "Рицар на книгата"

За втора поредна година Actualno.com попадна в номинациите на Асоциация "Българска книга" за "Рицар на книгата". Номинацията е в катего...

Церемонията по връчване на наградата „Рицар на книгата“ ще се състои на 25-ти април, вторник, от 19:00 в Централното фоайе на Музея за история на София, в присъствието на миналогодишни носители на званието и официални гости. Водещ на церемонията е Стефан Щерев, с музикалното участие на джаз формация „София“.

За допълнителна информация във връзка с „Рицар на книгата“ може да се обръщате към екипа на Асоциация „Българска книга“ на телефон 0885 924 134 и по е-поща на office@abk.bg .

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София