Личните лекари се присъединяват към протеста на общопрактикуващите медици

1550
Личните лекари се присъединяват към протеста на общопрактикуващите медици
Снимка: Actualno.com

Лекарите от София ще се включат в националния протест на общопрактикуващите медици от четвъртък. Това съобщи доцент Любомир Киров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари.

"В София утре стартира, от 8.00 часа сутринта! Иначе сме обявили и пред Министерството на здравеопазването, че нашите протести продължават, както сме ги обявили по план! Ще видим какво ще произтече. Трябва да има нещо черно на бяло и, ако то удовлетворява нашите колеги, тогава може да се мисли, но това ще бъде решение на колегите. Протестите ни продължават, както сме казали!", каза Киров, предаде БНР.

Москов с тънка отстъпка към личните лекари - НЗОК ще глобява с олекотен режим за направленията

Частта от мотивирани искания на личните лекари е взета предвид в решението на НЗОК и в промените в Наредбата за пакета, дейности, гаран...

След срещата на Сдружението с министъра на здравеопазването Петър Москов не беше постигната договореност за намаляване на бюрократичните задължения на личните лекари, допълни той.

"След срещата от СОПЛ са удовлетворени само от това, че остават четирите прегледа на диспансерно наблюдаваните хипертоници", каза доц. Киров. Не е било постигнато съгласие за повишаване на цената на лекарския труд, нито по намаляване на бюрократичните задължения на личните лекари.

Личните лекари продължават да не са убедени, че е необходимо пациентите им да влизат при тях, след като са се автентифицирали с пръстов идентификатор.

Предложените повече средства в доболничната помощ са предвидени само до ноември, сподели Киров. На практика все още има възможност лекарите да бъдат санкционирани, ако надхвърлят направленията, коментира доц. Любомир Киров

Москов се похвали с повече пари за здраве, БСП говори за война срещу пациентите

Министърът на здравеопазването Петър Москов се яви в парламента по искане на депутатите на БСП, които пожелаха да разберат повече около...

Междувременно членовете на Сдружението се отправиха към заседанието на Лекарския съюз, но което трябва се обсъди ще се присъединят ли и други лекари към протестите на личните, а също и дали ще се иска оставка на министъра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София