Няма дело срещу столичното заведение, крадяло ток, плащали глобата и постарому

644
Няма дело срещу столичното заведение, крадяло ток, плащали глобата и постарому
Снимка: Thinkstock

Няма дело срещу собствениците на столичното елитно заведение, което системно е крало ток с манипулиран електромер, защото са си плащали глобите. Това обясни Филим Йорданов от електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

Вчера от компанията съобщиха, че заведение до НДК краде електроенергия с манипулиран електромер. Това било седмото нарушение на ресторанта за последните две години.

КЗК обвини ЧЕЗ в злоупотреба с господстващо положение

Комисията за защита на конкуренцията предяви на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД твърдения за извършено нарушение по чл. 21 ...

Проблемът се корени в ниските санкции и малката разкривеност, заяви Йорданов в ефира на Нова телевизия, коментирайки кражбите на ток. Дружеството съхранява около 17 000 иззети манипулирани електромера.

"Санкциите са в рамките на до 3 месеца, за най-къс период от време налагана в повечето страни в ЕС. Това не респектира клиентите и води до рецидиви", каза представителят на ЧЕЗ.

Санкциоонираме, част от тях заплащат и се продължава, посочи още Филип Йорданов. Насичлението, което налага дружеството, е много по-малко от реално употребеното количество енергия, каза още той.

Нашите екипи са непрекъснато наплашвани, заяви още Йорданов. От столичнито заведение също са заплашвали служителите на ЧЕЗ, като от компанията са подали жалба.

Заведение и магазин, крали ток в центъра на София, оставиха части от столицата на тъмно

Две нагли кражби за ток оставиха части от София без ток днес, съобщиха от ЧЕЗ. Едната е станала в центъра на града, другата е в подстан...

"Нама санкции, престъпленията остават неразкрити", повтори пак Йорданов. "Всички усилия да въведем някакъв баланс и тези хора да не ощетяват дружеството са безуспешни", добави той.

С нерегламетираното консумиране на ел. енергия се натоварват съоръженията, това води до повреди. Това влияе пряко до комфорта на клиентите, каза още представителят на електроразпределителното дружество.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София