Новият председател на СОС: Ще възстановя диалога и нормалността при общуването в съвета

4370
Новият председател на СОС: Ще възстановя диалога и нормалността при общуването в съвета
Снимка: СОС

Връщане на диалога в СОС и по-активна връзка с гражданите. Това са първите два приоритета на новоизбрания председател на общинския съвет Георги Георгиев. Пред БНТ той коментира критиките от опозицията като неоснователни и поясни, че те са породени от предизборната обстановка в страната.

"Струва ми се че трябва да надмогнем този манталитет и моята основна цел е да възстановим диалога и да върнем нормалността в общуването в Общинския съвет. Хората се умориха от политици, които не могат да си говорят и отказват да проявят здрав разум", коментира той.

Орязват градския транспорт в София, ще чакаме по-дълго на спирките

Орязването на градския транспорт в София, дало повод за принудителната оставка на председателя на СОС Елен Герджиков, продължи и след о...

Според него СОС трябва да се върне в залата. "Трябва да се погледнем в очите и съм убеден, че тогава част от откровените лъжи няма да бъдат изречени", заяви Георгиев.

Председателят на СОС посочи, че най-големите предизвикателства за София са същите, с които се сблъсква и страната. Първото е неимоверното поскъпване на тока, вторият проблем е поскъпването на природния газ. "Ежегодно в бюджета предвиждаме над 150 милиона за транспорт, от миналата година имаме драстичен спад в приходите. Дупката в бюджета за транспорт е 40 милиона лева. Решението е държавата да окаже съдействие и да бъде обяснено защо се подпомага автомобилния бранш, а не се се подпомагат метрото и електро-транспорта. До момента затегнахме коланите без това да повлияе на качеството на транспортната услуга. Но тези пари са необходими за София. Това, че някой не си е свършил работата, не означава, че всички ние трябва да платим сметката", каза Георгиев.

Той заяви още, че благодарение на адекватното управление финансовото състояние на Столична община е стабилно. Предстои изготвянето на бюджет 2022 и вече са започнали разговори за този важен документ. “И през следващата година той трябва да е балансиран, за да може градът ни да функционира в тази сложна и непредвидима ситуация. Много често получаваме предложения за харчене на милиони, но не и откъде да ги вземем, кого да ощетим.”

Георги Георгиев планира поредица от срещи в различните райони на столицата, за да може да се запознае с конкретните проблеми по места. "Трябва да върнем Общинския съвет на хората. Започвам срещи по график в различните райони на София и да чуя гражданите какво мислят, какво им пречи и какво би им помогнало. На тези срещи ще каня колеги от всички политически групи, въпреки проявеното твърдоглавие на някои от тях".

„Демократична България“ ще обжалва избора на нов председател на Столичния общински съвет

„Демократична България“ ще обжалва избора на нов председател на Столичния общински съвет (СОС), който беше направен от мноз...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Кметът на Костинброд стана член и на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com