X
 
 

Обръснаха ли дърветата по Патриарха?

898 0
Обръснаха ли дърветата по Патриарха?
Снимка: Джонатан Вахсен за #investEU
Граждани на София отбелязват във Facebook, че по бул. „Патриарх Евтимий“ не е останало нито едно място за засаждане на дървета почти до ул.“Княз Борис“. Това обаче не е единствената драма с прясно ремонтирания столичен булевард, който вече е отворен за движение.

Спаси София, СУБ и Велоеволюция искат корекция на бул. "Патриарх Евтимий"

Спаси София, Велоеволюция и Съюзът на урбанистите в България изпратиха отворено писмо до кмета на София по повод скандала с превръщанет...

Припомняме, че вчера Спаси София, Велоеволюция и Съюзът на урбанистите в България изпратиха отворено писмо до кмета на София по повод разточителността на общината по отношение на размера на паркоместата по булеварда. Според организациите превръщането на централния булевард в огромен паркинг е скандално. В него те остро критикуват решението на Столичната община да изостави от проекта предвидената БУС лента и велосипедни алеи и призовават столичния кмет Йорданка Фандъкова спешно свикване на работна група, която да изработи нов проект, съобразен и с нуждите на останалите участници в движението. От Спаси София припомнят, че още през 2018 г. проектът за ремонт на булеварда е бил разглеждан на специална работна група.

Отново вчера няколко телевизии направиха репортажи за огромните паркоместа, но никой не обърна внимание на липсата на дървета по булеварда.

По този повод столичният кмет Йорданка Фандъкова определи пред БНР новата маркировка за паркиране по бул. "Патриарх Евтимий" като "изключително нелепо". Тя допълни, че вече е разговаряла с екипа си за други решения за булеварда и има данни, че Столична община е имала спорове с КАТ по въпроса.

Фандъкова подчерта, че част от голямото пространство, което в момента е заето от паркоместа, е предвидено за велоалея, която ще се намира между паркиралите коли и тротоара.

"Спаси София" с поредно обвинение срещу Столична община

Гражданската организация Спаси София остро разкритикува провежданата в момента обществена поръчка за закупуване на минибусчета. Според ...

„Изграждането и маркирането на велоалеите са важна част от борбата със замърсяването на въздуха, подобряване на качеството му и намаляване на трафика" каза Фандъкова.

Проектът е на КАТ и включва както паркоместата, така и велоалея, която тепърва ще бъде маркирана.

В момента велоалеята не може да бъде направена цялостно, тъй като предстои реконструкция на тротоарната настилка и подмяна на шахтите в района на "Петте кьошета" и бул. "Витоша".

Алеята за велосипедисти е предвидена да бъде с ширина 1,5 метра и ще включва и физически ограничители.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители