Община Костинброд се съмнява, че спирането на сливнишките маршрутки е предизборно

4502
Община Костинброд се съмнява, че спирането на сливнишките маршрутки е предизборно
Снимка: БГНЕС

Община Костинброд се съмнява, че спирането на сливнишките маршрутки е предизборно. Това става ясно от съобщение на местната администрация във връзка с прекратен превоз на пътници по маршрутна линия София- Сливница, чрез маршрутки преминаващи през град Костинброд.

От общината обръщат внимание, че маршрутните разписания по линия София – Сливница са утвърдени през 2007 година и към настоящия момент изпълнението на автобусната линия се изпълнява съгласно договор, чийто възложител е Столична община, а  изпълнител - „Маке Транс“ ООД. 

Срокът на договора между възложителя- Столична община и изпълнителя „Маке транс“ ООД, относно така наречените „сливнишки маршрутки“ е за срок от 8 години", отчитат от местната администрация в Костинброд. Те уточняват още, че преди да преустановят своят дейност сливнишките маршрутки по линия София – Сливница, са преминавали през град Костинброд до град Сливница и обратно. ОЩЕ: Община Костинброд подписа споразумение за партньорство с община от Унгария (СНИМКИ)

"Община Костинброд не възлага, не контролира и не носи отговорност за изпълнението на съответната автобусна и маршрутна линия, като във връзка с възникналата ситуация беше изпратено писмо от Общинска администрация до Столична община за искане информация по случая – от кога и защо ще бъдат спрени сливнишките маршрутки и ще има ли кой да изпълнява съответните курсове? Поради факта, че Община Костинброд не е страна по договорно-правните отношения между Столицата и съответния превозвач, изисквахме незабавно да ни бъде предоставена информация по случая още на 6 юни 2023г. По неофициална информацията предоставена до момента става ясно, че срокът на договора с изпълнителя е изтекъл и към настоящия момент същия отказва удължаване на срока по спешна мярка. Както и че не е провеждана процедура за избор на нов изпълнител от Столична община", коментират от общината. 

Те обръщат внимание, че  преди четири години в навечерието на местните избори е имало подобна ситуация.  "Видна е тенденцията за неефективността на превоз на жители и гости на общината ни, чрез автобусни превозвачи, на които възлага Столична община, а не община Костинброд", смятат от общината. 

"Съвсем скоро Общинско дружество „Общински превози Костинброд“ ЕООД ще започне да изпълнява своята дейност , с което Ви гарантираме че подобни напрегнати ситуации както в предходни години, така и към момента вече няма да бъдат допускани", уверяват от общината. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Община Самоков отбеляза Деня на българския спорт

Сдружение дава пилотен проект за подземни паркинги в ж.к. „Стрелбище“

Георги Георгиев призова Васил Терзиев да спре да се крие и да не се държи като "Ергенът" на финала

Симеоновският лифт на Витоша няма да работи повече - не може да се гарантира безопасността

София посреща творците на бъдещето във второто издание на фестивала ShapeShift (СНИМКИ)

Съдът каза "не" на новото движение и паркиране при НДК и центъра на София

Крачка назад? Васил Терзиев с поредна мярка относно новото пътно движение в София

Васил Терзиев ще убеждава работещите в Столична община да не гласуват партийно

Въпреки скандалите и исканата оставка: Новата организация на движение в центъра на София остава

Кметът на Самоков оглави важна комисия в Сдружението на общините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София