От СО "Младост" не коментират как така нотариуси са пропуснали скандална реституция

3076
От СО "Младост" не коментират как така нотариуси са пропуснали скандална реституция

Сезирана е прокуратурата по казуса с имотите. Нямам право и не мога да обвиня никой нотариус. Ако имаме по дефиниция, че има нищожност на всичките сделки, тя няма давност и аз бих препоръчал на всички инвеститори, които купуват, да внимават. Това заяви Орлин Иванов, председател на комисията по местно самоуправление в Столична община, по казуса с имотите в район "Младост".Той добави, че по принцип при такъв тип сделки - реституция, практика е да се иска специален документ дали общината вече не е собственик на дадения имот.

От думите на кмета на района Десислава Иванчева стана ясно, че тя е накарала всички общински имоти в "Младост" да се актуват. Иванчева отбеляза в ефира на bTV, че гражданите на квартала са тези, които ще решат как да изглежда той.

Новият кмет на "Младост" се обръща към съда заради скандална реституция

Новоизбраният кмет на СО „Младост“ Десислава Иванчева обяви, че ще се обърне към съда заради скандален случай с реституция ...

Actualno.com припомня, че случай, при който публична общинска собственост в столичния квартал „Младост“ бива реституирана при сериозни нарушения, показа по-рано bTV.

Може би най-парадоксалното в цялата ситуация е, че журналистическото разследване информира общината за извършеното нарушение т.е. преди това тя не е знаела. За какво става въпрос – зелен парцел от 3 декара при 64-та детска градина в „Младост“ 4 е бил реституиран, заедно с четири парцела за над 11 декара. Решението е на поземлена комисия „Панчарево“ – от 1994 и 1997 година, но от Министерството на земеделието (МЗ) казват, че комисията е взела решение, което не е базирано на документи. Посоченото лице, на което се възстановяват земите, както и наследниците му, всъщност не са имали земи за възстановяване – достатъчно основателно съмнение има за това, твърдят от МЗ.

Едноличен наследник е 48-годишният Николай Ганчев – по документите за реституцията. Той живее в „Дианабад“, а съседка заявява, че той е наркозависим и е живял дълго време буквално като клошар. Ганчев продал „наследството си“ за 1000 лева на Орлин Колев, през октомври миналата година. Именно Колев задвижва процедурата по реституция. Адресът на Орлин Колев пък всъщност е павилион за скара и бира. Двама нотариуси, които са работили по случая, се оправдаха, че са се доверили на документите и не са проверявали какво е решавала поземлена комисия и защо.

Колев обаче остава собственик на имотите за десетина минути. Той я продава на фирма, свързана с Христо Методиев и Славин Апостолов. Тези имена изплуваха след имотния скандал в Панчарево. На всичкото отгоре досегашният собственик – Столична община, е отписана от кадастъра без нейно знание. Кадастралната служба обаче показва документи за решение, но удостоверението е фалшиво - според район "Младост". Както и нотариусите, и от кадастралната служба се оправдаха, че не били длъжни да проверяват дали документите са истински.

Уникално съмнителна реституция на зелени площи в "Младост"

Случай, при който публична общинска собственост в столичния квартал „Младост“ бива реституирана при сериозни нарушения, пок...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София