От три седмици никой от съседите не е виждал пребитото дете

11731
От три седмици никой от съседите не е виждал пребитото дете
Снимка: Thinkstock

Тригодишното дете е било бито в апартамента, в който е отглеждано в столичния квартал Зона Б-19. Задържани от полицията са две момчета на възраст 18 - 19 години. Имената им са Александър и Патрик. Те са били наети от майката на детето да се грижат за него, докато изнася концерти с групата си.

Жената отглежда детето си сама. Музикантка е и през лятото работи на пътнически кораби в Скандинавия. Съседи на пострадалото дете съобщиха пред репортер на БГНЕС, че двамата младежи са започнали да се грижат за него преди три седмици. Оттогава никой не го е виждал пред блока, на практика е било затворено в дома си и има версия, че побоят над момченцето е започнал още преди дни.

Съседите разказаха още, че детето било кротко. Не е имало никакви признаци, че подобно нещо може да се случи. "Те не са го сваляли близо цяла седмица, а за него се грижат от около 20 дни, откакто замина майката", разказва Мария. Жената посочи, че преди за детето много хубаво се е грижила възрастна жена, след това мъж също много добре. Съседите казаха, че майката плаща много добре на момчетата, които гледали Христо - 1200 лв. на месец.

Съседката Мария предполага, че съседите са чули писъци или викове, защото мъжът от съседния апартамент е носел детето надолу на ръце след случилото се. Тя развълнувано разказва как изглеждало детето докато било сваляно надолу от 18 етаж от съсед. "Лоша работа. Най-лошото, което може да се случи. Какво им е правило детето?! Хубаво детенце, кротко… да се случи…", не вярва още жената.

Друга съседка, Маринела, която каза, че не е видяла нищо, знаела само, че някакви момчета гледат детето. "Първата седмица звъни майката, те не се обаждат и тя се обажда тук долу на нейни познати, защото не се обаждат, извеждаха го и след тази първа седмица повече детето не сме го видели и нищо не знаем от тук нататък", каза тя.

"Това е обликът на държавата за съжаление, така се получило", смята жената и сочи, че по телевизията дават компютрите, фейсбук, а това всичко се отразява на децата – тази агресия, която непрекъснато навсякъде я има.

Двамата младежи, задържани за нанесения побой над малкия Христо са задържани и отведени в полицията. Пред екипа на Спешна помощ един от младежите е казал, че детето е паднало от леглото си, но според очевидците е бил много смутен и объркан в обяснението си.

Припомняме, че 3-годишният Христо, жестоко пребит снощи в Зона Б-19, е опериран по спешност през нощта и в момента е настанен в реанимация. Състоянието му е много тежко.

Детето има голям мозъчен хематом, с контузия и компресия на мозъка. По долните и горните крайници, както и в областта на шията и главата, също има хематоми. Това съобщиха на извънреден брифинг от "Пирогов". На този етап все още съществува реална опасност за живота на детето. От лечебното заведение казаха, че част от хематомите са нови, но част от тях не са.

Полицията изяснява причините за тежкия побой, довел до опасност за живота на детето.

Пребитото дете има и стари травми

"Детето е докарано снощи от екип на Спешна помощ. Има голям мозъчен хематом, с контузия и компресия на мозъка. Детето е оперирано по сп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София