X
 
 

Поддръжка на зелената система възлага Столична община за над 78 млн. лв.

380
photo of Поддръжка на зелената система възлага Столична община за над 78 млн. лв.
Снимка: Elena Chochkova
Поддръжка на паркове, градини, зелени площи към транспортни трасета и дървесни насаждения за три години възлага Столична община. Прогнозната стойност на поръчката е почти 78,5 млн. лв. с ДДС (или 65,4 млн. без ДДС), предаде репортер на Actualno.com.

Тя е разделена на 19 обособени зони (позиции), от които 10 зони с паркове, градини и зелени площи към градски магистрали (в това число една зона с лесопарк и една с основни центрове в Природен парк „Витоша“), четири зони с дървесни насаждения и пет – с транспортни трасета.

Делото за мръсния въздух в София не тръгна, има ли провокация с процедурата?

Софийският градски съд (СГС) не даде ход по същество на делото за чистотата на въздуха в София, заведено от "Група за чист въздух" срещ...

Дейностите ще се изпълняват спрямо годишния бюджет за целта с възлагане (единични манипулации) за поддръжка на тревни площи, дървесна и храстова растителност, цветя, алеи и други паркови елементи на обекти от зелената система на Столична община.

Конкретните работи включват: косене на тревните площи, събиране и извозване на окосената трева, резитба на храсти, подраст и издънки, отсичане на дървета, засаждане на цветя, засаждане на дървета и храсти, събиране на шума, поддържане на чистота и извозване на събрани отпадъци, тесане на алеи и площадки, грапане на тревни площи, прекопаване на рози и храсти, изкореняване (раздробяване) на дънери, затревяване и дейности по ремонти на паркови елементи и инфраструктура и всички други необходими съпътстващи дейности, се сочи в документацията.

Контролът по изпълнението ще се изпълнява от дирекция „Зелена система“ на Столична община.  Оферти ще се приемат до 20 май, а ще се отварят на следващия ден.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.