Сабрие Сапунджиева напусна Административен съд София-град

13265
Сабрие Сапунджиева напусна Административен съд София-град
Снимка: БГНЕС

Бившият заместник-министър на правосъдието Сабрие Сапунджиева е напуснала работата си като съдебен секретар по заместване в Административен съд София-град, съобщава "Правен свят".

Сапунджиева е подала молбата си през миналата седмица - на 6 февруари. Тя моментално е била одобрена от председателя на АССГ Радостин Радков. Информацията беше потвърдена от съда. Молбата е била продиктувана от дебата във Висшия съдебен съвет на 5 февруари по повод нейното назначение, изтъква самата Сапунджиева в мотивите си. И не забравя да добави, че правосъдният министър Христо Иванов действа репресивно спрямо нея.

ВСС почва проверка на всички софийски съдилища заради Сабрие Сапунджиева

Най-вероятно Висшият съдебен съвет (ВСС) ще приеме утре решение за проверка на Административен съд-София град. Това става ясно от инф...

"Смятам, че политическата репресия и етническа и религиозна дискриминация, на която съм подложена от министъра на правосъдието, от който се очаква да налага върховенството на закона, не следва да се пренася в колектива на АССГ, който не заслужава това. Благодаря на сплотения, трудолюбив и добре организиран колектив на АССГ, с който имах желание да работя, въпреки че така създалите се обстоятелства ме лишават от конституционното ми право на труд”, изтъква Сапунджиева в молбата си за напускане.

Тя бе назначена за съдебен секретар по заместване в съда на 21 януари. Това се случи, след като се разрази скандал по повод нейния отказ да напусне ведомствено жилище на Министерството на правосъдието. По повод нейното назначение ВСС разпореди проверка на всички назначения на съдебни служители в столичните съдилища, която трябва да бъде извършена от дирекция "Вътрешен одит" на съвета, като срокът е до 31 март. До 15 март пък членът на съвета Галя Георгиева лично ще провери назначенията на служители в АССГ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София