X
 
 

След сигнал на Actualno.com пространството пред Военния клуб в София е изчистено

948 0
photo of След сигнал на Actualno.com пространството пред Военния клуб в София е изчистено
Снимка: Actualno.com
Само час след като Actualno.com подаде сигнал до Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" за състоянието на предверието на Централна армейска библиотека, пространството бе почистено и измито, а ненужните вещи бяха отстранени.

Какво още се предвижда да бъде направено може да прочетете от пълния текст на отговора, който получихме от Агенцията и по-специално от нейния изпълнителен директор Валери Стоянов.

"Ръководството на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" предприе незабавни мерки за освобождаване и почистване от движимо имущество и отпадъци на пространството пред Централна армейска библиотека. Още преди постъпването на писмото Ви, беше инициирана кореспонденция към бившите наематели, с постоянен ясен срок за предприемане на действия от тяхна страна за изнасяне на имуществото. От наша страна стриктно ще бъде следен поставеният им срок, с оглед изнасянето и на трайно прикрепеното движимо имущество, което към момента все още не е демонтирано от градината. В най-кратки срокове ще бъдат укрепени и приведени в добър вид и парапетите и входните врати към Централната армейска библиотека.

Уверявам Ви, че Изпълнителна агенция 'Военни паркове и военно-почивно дело" полага необходимите грижи за стопанисването и поддръжката на имотите си. През изминалата 2018 г. беше извършен ремонт по възстановяването на бочардата пред Централната армейска библиотека, бяха премахнати и опасни дървесни видове, които застрашаваха безопасността на преминаващите около сградата граждани. С оглед на опазването и съхранението на едни от най-емблематичните сгради в град София, които са част от националното недвижимо културно наследство - Централен военен клуб и Централна армейска библиотека бяха предприети необходимите действия за обследването на състоянието на носещите конструкции, укрепването и възстановяването на сградите и реставриране на фасадите. И двете сгради са паметници на културата с национално значение, което изисква да спазим всички административни и съгласувателни процедури с всички отговорни институции, в т.ч. Националния институт за недвижимо културно наследство, както и осигуряването на голям финансов ресурс, за възстановяването на автентичния им вид, което ще отнеме дълъг период от време.

Считам, че ръководството на Агенцията се отнася с необходимата отговорност към всеки един постъпил сигнал и доказателство за това е бързата ни реакция по разчистването на терена пред сградата на Централна армейска библиотека, за което прилагаме и снимков материал."

Валери Стоянов, изпълнителен директор

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.