СОС разширява зоните за паркиране - спасение за 2 квартала или въвеждането на денонощен платен паркинг?

17076
СОС разширява зоните за паркиране - спасение за 2 квартала или въвеждането на денонощен платен паркинг?
Снимка: Община Бургас

Ще има ли "синя зона" 7 дни в седмицата, а "зелена" и в събота. Това решават столините общински съветници на заседание на СОС днес. Предложенията са в два доклада, с които реално се увеличават с нови 1000 места "зелената зона" в кварталите Триадица и Слатина, а 7 000 места минават в по-високата категория - "синя зона". Още подробности за проектите ще намерите в следващия материал. 

София: Ще има ли "синя зона" 7 дни в седмицата, а "зелена" и в събота?

Мащабна реформа на паркирането в София предлага Борис Бонев (СНИМКИ)

Мащабна реформа на паркирането в София предага независимият общински съветник Борис Бонев от Спаси София. Проектът е внесен в Столичния...

Преди дебатите в общината ГЕРБ и БСП се срещнаха в ефира на БНТ, откъдето стана ясно, че няма предложен план какво ще се прави със събраните допълнително 8 млн. лв. от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в София. И вместо от там да строят паркинги, общината продължава да го прави за своя сметка.

"Това е последователна политика, която цели намаляването на колите в центъра на София. В годините е доказано, че разширението на синя и зелена зона дава ефект в тази посока. В рамките на общинския съвет има два доклада в тази посока, които трябва да дискутираме....Триадица и Слатина – това е първата точка в докладите – трябва да решим проблема на гражданите, които сами са предложили това...Политиката за разширяване на синя и зелена зона има една ясна цел. Помните положението в Лозенец. Колите бяха по тротоарите.", защити идеята Кристиан Петров, общински съветник от ГЕРБ СДС и бивш директор на ЦГМ.

"Аз не мога да се съглася с почти нищо от казаното. Още през 2013г. им заявих в комисията по транспорт, че целта на управляващите , която не се е променила и досега е да направят от София един голям платен паркинг. И в момента, те го правят и денонощен. Докладът е за двата квартала Яворов и Иван Вазов – за които предложеното решение е да се въведат 1000 места в Зелена зона. Това е по искане на гражданите по места. Като се въведе локално платено паркиране, проблемът се измества на съседната улица и става още по-тежък. И същевременно под прикритието, че гражданите го искат се въвеждат още 7 000 места за Синя зона. И не само това Синята зона вече ще работи и в неделя, а зелената и в събота и какво се случва. Като теглим чертата – ЦГМ ще похарчат 250 000 лв. еднократно, а за сметка на това ще получават по над 8 млн. лв . всяка година. И хората се замислят – какво се случва с тези 8 млн. лв. И търсим в доклада какво пише – ще започнат ли най-после ЦГМ да изграждат паркинги – не. Имаме отново два доклада за изграждане на паркинги с публично-частно партньорство от общината.Не подкрепяме и двата доклада , те са почти идентични. Не подкрепяме безцелното изграждане на зони, без построяването на паркинги.", обяви Иван Таков, общински съветник от БСП.

"Решението е комплекс от мерки – с разширяването на зоната, трябва да се въведе по-добър градски транспорт. Защото когато имаш рестрикции за движение с личен автомобил общината трябва да ти предложи алтернатива – по-добрия градски транспорт. Това, което разбирам от БСП е , че те подкрепят въвеждането на разширена зелена зона. А за изграждането не сте прав. Аз участвах в изграждането на паркинга на Васил Левски.", завърши Петров.

Без синя и зелена зона в част от София - мият улици, трябва да се премахнат коли

От днес започва миене на съседни улици в кварталите, които са обособени в карета. Дейностите ще започнат от район “Красно село&l...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Скандали в БСП-София: Кой ще е председател на групата в СОС?

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София