Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Срещу жегата: Раздават минерална вода днес и утре в София

20 юни 2024, 07:27 часа • 984 прочитания

Безплатна бутилирана минерална вода ще раздават от Българския Червен кръст (БЧК) днес и утре, съобщиха от организацията.

Акцията ще се проведе от 11:30 до 13:30 часа в два пункта в София. Това са градинката срещу Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и на входа на метростанция "НДК" срещу бул. „Витоша“. Водата ще бъде раздавана от доброволци от Столичната организация на БЧК.

ОЩЕ: Астрономическото лято идва с жълт код за жеги

Какво да правим в жегите?

Инициативата се провежда във връзка с очаквано високите температури, информираха от организацията и уточниха, че минералната вода е осигурена със средства от БЧК.

Високите температури през летните месеци могат да поставят в риск здравето и живота на всекиго. Особено податливи на това са възрастните, хронично болните и децата, припомнят от БЧК.

Избягвайте излизането навън в най-горещата част на деня, а ако излизането е наложително, стойте на сянка, носете шапка и светли дрехи, използвайте крем с висок слънцезащитен фактор и пийте достатъчно течности, посъветваха от БЧК. Ако почувствате неразположение, незабавно потърсете медицинска помощ.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес